Boosterprik afspraak maken (1965 of eerder)

Geboren in 1965, 1964, 1963 of eerder? Dan kun je een GGD afspraak maken voor de boosterprik! Hoewel een telefonische afspraak maken boosterprik mogelijk is, ben je online veel sneller aan de beurt. Online je boosterprik inplannen is ook zo gebeurd, we leggen je het in dit artikel graag uit. Booster-afspraak nu beschikbaar voor 1966,1967,1968,1969 en 1970.

Afspraak maken voor corona boosterprik

1. Boosterprik website openen

Ga naar de boostervaccinatie website (www.coronavaccinatie-afspraak.nl) voor het plannen van je boosterprik. Maar je zult al snel merken dat je wordt doorverwezen naar coronatest.nl. Dit komt omdat alle online GGD afspraken via deze website gaan.

2. Ga naar vaccinaties

Voor de boosterprik ga je eerst naar het vaccinatiegedeelte van coronatest.nl. Deze vind je naast of onder de coronatest sectie. Daar vind je een sectie met de tekst “Vaccinatie”, klik op de blauwe knop “Ik wil me laten vaccineren”

Boosterprik inplannen

3. Controleer of je een boosterprik mag halen

GGD wilt voorkomen dat je de corona afspraak moet verzetten of annuleren. Daarom is het belangrijk dat je voor de boosterprik-afspraak een aantal vragen beantwoord:

  • Wanneer ben je geboren?
  • Besmet met corona of hersteld van het coronavirus?
    • Besmet? Dan moet je eerst herstellen van het virus
    • Hersteld? Zorg dat je een negatieve GGD testuitslag hebt. 3 maanden na deze negatieve GGD coronatest kun je een boostervaccinatie halen.

Nadat je zeker bent dat je een corona boosterprik mag halen kunnen we verder gaan met het online inplannen van je GGD-afspraak en op “Maak een afspraak” klikken. Vervolgens krijg je een aantal medische vragen zodat het GGD zeker weet dat het veilig is om je te vaccineren.

Belangrijk voor het laten toevoegen in de app

Houd er rekening mee dat je gegevens delen met het RIVM aangezet. Zonder het RIVM kun je namelijk geen boosterprik toevoegen in de app. Aangezien de prik vanaf februari verplicht is voor een groen vinkje in de app. Is het dus belangrijk dat je dit niet vergeet te doen.

Booster toevoegen in App

4. Log in met DigiD

Nadat je een aantal vragen voor je boosterprik-afspraak hebt beantwoord kom je een op de afspraken pagina. Deze vermeld of je een boosterprik kunt halen of dat je (nog) niet in aanmerking komt voor een boostervaccinatie. Als je in aanmerking komt kun je klikken op “Maak afspraak”, hierna moet je inloggen met DigiD. Inloggen op DigiD is veilig en kun je doen met de DigiD app, met je DigiD login-gegevens of Identiteitskaart.

Boosterprik zonder DigiD

5. Datum en GGD-locatie kiezen

Nadat je veilig en succesvol bent ingelogd op de GGD vaccinatie website kun je eindelijk je boosterprik inplannen. Hiervoor hoef je enkel de eerste 4 cijfers van je postcode in te vullen. Vervolgens krijg je automatisch een aantal beschikbare tijden en priklocaties.

GGD locatie en Datum kiezen

Krijg je geen of weinig priklocaties in de buurt? Dan moet je even zelf het adres opzoeken van de GGD locatie. Meeste adressen kun je gemakkelijk op de lokale GGD-website. Als je een adres hebt gevonden ga je terug naar postcode selecteren in je vaccinatie afspraak. Vul bij postcode, de postcode in van de GGD-locatie. Vervolgens krijg je enkel prik-afspraken op deze prik locatie.

Als het niet lukt om een boosterprik afspraak te maken? Laat onder aan de pagina een reactie achter. Wij en onze lezers helpen je graag verder met het maken van je afspraak. Houd er wel rekening mee dat je reactie openbaar is, zet in je reactie geen persoonlijke gegevens.

Telefonische afspraak maken via GGD

Op dit moment heeft het GGD callcenter vaak een lange wachtrij. Soms wordt zelfs de verbinding verbroken, doordat het boosterprik telefoonnummer overbelast raakt. Daarom raden we iedereen aan om online een afspraak te maken. Meer op Telefonisch afspraak boosterprik inplannen.

2 Comments

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie