Afspraak maken Boosterprik (1970 of eerder)

Wegens de nieuwe Omikron-variant is het belangrijk dat iedereen binnen 3 maanden na hun vaccinatie een boosterprik halen. Doordat niet iedereen tegelijk kan worden gevaccineerd wordt er gewerkt op leeftijd en geboortejaar. Vanaf vandaag kan iedereen geboren voor 1970 een boosterprik afspraak maken bij GGD.

Update 28 december: De vaccinatie campagne gaat als een trein, hierdoor zijn er meer geboortejaren die een afspraak kunnen maken: Afspraak maken Boosterprik voor 1978, 1979 en eerder

Afspraak maken boostervaccinatie

Je kunt op twee manieren een boosterprik inplannen bij de GGD. Je kunt dit telefonisch doen of via de boostervaccinatie website. Houd er rekening mee dat een telefonische afspraak maken lang kan duren. Daarom raden we je aan om online een afspraak in te plannen.

Online boosterprik inplannen

Wanneer je geboren bent voor 1970 plan je online je boosterprik in op www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Dit kan snel en veilig met je DigiD. Doorgaans is het inplannen van je boosterprik in enkele minuten gebeurt.

 1. Klik op ‘Ik wil me laten vaccineren’.
 2. Klik op ‘maak een afspraak’. 
 3. Op het scherm zie je de vraag of je een afspraak wil maken voor een extra prik. Je drukt hier op ‘ja’ en ‘volgende’.
 4. Op het volgende scherm wordt gevraagd of je de uitnodiging hebt gekregen vanwege je beroep. Klik hier op ‘nee’. 
 5. Na het invullen van nog een paar vragen kun je een afspraak maken. Hiervoor heb je je DigiD nodig. 
 6. Je kunt inloggen met je DigiD-app of met je DigiD gebruikersnaam, wachtwoord en SMS-code.
 7. Volg de stappen op het scherm. Na het aanmaken en invoeren van een code moet je een QR code scannen met je DigiD-app (als je voor deze optie hebt gekozen).
 8. Daarna mag je inloggen op de GGD Online website
 9. Kies in het programma jouw postcode en klik op ‘volgende’. 
 10. Kies daarna de tijd en plaats die jou het beste uitkomt en klik op ‘volgende’.
 11. Vul je gegevens in en klik op ‘volgende’. 
 12. Controleer alle gegevens en klik op ‘Bevestigen’, doe je dat niet dan is de afspraak niet definitief. 

Hulp bij je boosterprik-afspraak maken

Ben je niet zo vaardig met internet? Dan kun je hulp vragen aan vrienden, familie of buren. Als dit niet lukt, kan je ook naar het Informatiepunt digitale overheid bij je lokale bibliotheek. De mensen hier helpen je gratis met het online inplannen van je boosterprik.

Instructie video

Deze video legt je stap voor stap uit hoe je online een boosterprik kan inplannen

Uitleg afspraak boosterprik

Bellen voor een afspraak

Wil je bellen naar de GGD voor een boostervaccinatie afspraak? Dat kan op het landelijk vaccinatie afspraken-nummer: 0800 – 7070. Dit nummer is 7 dagen per week tussen 8:00 en 20:00 uur bereikbaar. Er staat ook een telefoonnummer vermeld op je boosterprik-uitnodiging van het RIVM.

Afspraak wijzigen of afzeggen

Probeer om aanwezig te zijn op je boostervaccinatie afspraak. Het GGD heeft het namelijk erg druk en wijzigingen kunnen voor onnodige problemen zorgen. Mocht je echt niet aanwezig kunnen zijn op je eerder gemaakte afspraak. Dan moet de boosterprik verzetten of annuleren.

Wat zit er in de boostervaccinatie?

Je kunt op dit moment niet kiezen welke vaccinatie je als booster krijgt. Voor de boosterprik krijg je een mRNA-vaccin van fabrikant (BioNTech Pfizer of Moderna). Welke vaccinaties je eerder hebt gehad maakt voor de boosterprik niet uit.

Boosterprik sneller krijgen?

Veel mensen moeten lang wachten op de boosterprik. Dit komt voor een groot deel door drukte bij priklocaties in Nederland. Maar er zijn ook veel beperkingen in het GGD systeem waardoor je soms niet de gewenste datum of locatie krijgt. We vonden een manier om altijd de beste locatie te selecteren op coronavaccinatie-afspraak.nl:

 1. Zoek een GGD prik locatie in de buurt
 2. Ga naar boosterprik afspraak maken
 3. Vul de postcode van de GGD priklocatie in. Zo krijg je altijd afspraken voor die priklocatie en locaties in de omgeving

Vaccinatie aan huis

De boosterprik aan huis is beschikbaar voor mensen die door gezondheidsreden niet naar een prik locatie van GGD kunnen komen. Als dit het geval is en al het geval was voor de eerdere vaccinaties hoef je niks te doen. Je krijgt vanzelf een aangepaste uitnodiging van het RIVM voor een vaccinatie-afspraak aan huis.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie