Afspraak maken Boosterprik (1979 of eerder)

Vanaf vandaag kan iedereen geboren in 1978 en 1979 een afspraak inplannen bij de GGD voor een boosterprik. Door de nieuwe Omikron-variant is het belangrijk dat iedereen hun boosterprik haalt. Dit moet binnen drie maanden na vaccinatie gebeuren. Vanwege het feit dat niet iedereen tegelijk kan worden gevaccineerd, worden mensen uitgenodigd op basis van leeftijd en geboortejaar.

Nieuws: Het is nu ook mogelijk voor 1980, 1981 en 1982 om een afspraak te maken

De afspraak kan op twee manieren worden gemaakt. Dit kan telefonisch of via de boostervaccinatie website. We raden je aan om deze afspraak digitaal te maken. Als u het telefonisch doet kan het langer gaan duren. Indien u wilt bellen, zal u eerst op de brief moeten wachten van het RIVM. Het telefoonnummer staat in deze brief. Bellen zonder brief heeft geen zin, u zal niet worden geholpen bij het Landelijke Vaccinatie Afsprakennummer.

Online boosterprik inplannen

Wanneer je geboren bent voor 1970 plan je online je boosterprik in op www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Dit kan snel en veilig met je DigiD. Doorgaans is het inplannen van je boosterprik in enkele minuten gebeurt.

 1. Klik op ‘Ik wil me laten vaccineren’.
 2. Klik op ‘maak een afspraak’.
 3. Op het scherm zie je de vraag of je een afspraak wil maken voor een extra prik. Je drukt hier op ‘ja’ en ‘volgende’.
 4. Op het volgende scherm wordt gevraagd of je de uitnodiging hebt gekregen vanwege je beroep. Klik hier op ‘nee’.
 5. Na het invullen van nog een paar vragen kun je een afspraak maken. Hiervoor heb je je DigiD nodig.
 6. Je kunt inloggen met je DigiD-app of met je DigiD gebruikersnaam, wachtwoord en SMS-code.
 7. Volg de stappen op het scherm. Na het aanmaken en invoeren van een code moet je een QR code scannen met je DigiD-app (als je voor deze optie hebt gekozen).
 8. Daarna mag je inloggen op de GGD Online website
 9. Kies in het programma jouw postcode en klik op ‘volgende’.
 10. Kies daarna de tijd en plaats die jou het beste uitkomt en klik op ‘volgende’.
 11. Vul je gegevens in en klik op ‘volgende’.
 12. Controleer alle gegevens en klik op ‘Bevestigen’, doe je dat niet dan is de afspraak niet definitief.

Indien u moeite heeft met het maken van een digitale afspraak kan u het beste hulp vragen aan uw familie, vrienden of buren. Als dit niet mogelijk is, verwijzen wij u graag door naar het Informatiepunt digitale overheid bij je lokale bibliotheek. U wordt hier gratis geholpen met het plannen van je boosterprik.

Instructie video

Via de link kan je stap voor stap uitleg krijgen over hoe je online een boosterprik kan inplannen

Bellen voor een afspraak

Indien u uw uitnodigingsbrief van het RIVM heeft gekregen, kan u telefonisch een afspraak inplannen. Dit kan op het landelijke vaccinatie afspraken nummer: 0800 – 7070. Dit nummer is elke dag tussen 8:00 en 20:00 bereikbaar, ook in het weekend.

Afspraak wijzigen of afzeggen

Probeer om op je boostervaccinatie afspraak aanwezig te zijn. De GGD heeft het druk deze periode en wijzigingen kunnen voor onnodige problemen zorgen. Kan je echt niet aanwezig zijn op je afspraak? Verzet of annuleer je boostervaccinatie afspraak dan.

Welk vaccin wordt gebruikt bij de boostervaccinatie?

Je kan niet de keuze maken welk vaccin je wil als booster. Voor de boosterprik krijg je een mRNA-vaccin van BioNTech Pfizer of Moderna. Het maakt niet uit welke vaccinaties je eerder gekregen hebt.

Thuis je boosterprik krijgen

De boosterprik is aan huis beschikbaar voor mensen met gezondheidsproblemen. Deze problemen zorgen er voor dat ze niet naar een prik locatie van de GGD kunnen komen. Als dit het geval is en al het geval was voor de eerdere vaccinaties hoef je niks te doen. Vanuit het RIVM wordt dan een aangepaste uitnodiging voor een vaccinatie-afspraak aan huis gestuurd.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie