Mensen geboren in 1982 of eerder kunnen nu hun boostervaccinatie afspraak maken

Vanaf 28 december kunnen mensen geboren in 1982 of eerder een online afspraak inplannen bij de GGD ’en voor een corona boostervaccinatie. Bij een online afspraak is het wachten op de uitnodigingsbrief van het RIVM niet nodig. Als je telefonisch een afspraak wil maken moet je eerst wachten op de uitnodigingsbrief van het RIVM. Het telefoonnummer staat in deze brief. Belangrijk om te weten: zonder brief wordt je niet geholpen bij het Landelijke Vaccinatie Afsprakennummer. Nu ook beschikbaar boosterprik 1983, 1984 en eerder!

Online boosterprik inplannen in 5 minuten

De afspraak kan je digitaal maken via het digitale portaal: www.coronavaccinatie-afspraak.nl. De afspraak wordt bij de GGD gemaakt waarbij je je DigiD nodig hebt. Als je zelf niet goed bent in het gebruik van internet kan je vrienden, familie of buren inschakelen. Als dit ook niet mogelijk is kan je naar het Informatiepunt digitale overheid bij je lokale bibliotheek. Hier wordt je gratis geholpen bij het inplannen van je boosterprik.

Goed om te weten: indien deze afspraak gemaakt is, is het niet meer mogelijk om deze afspraak te verplaatsen naar een andere datum.

 1. Klik op ‘Ik wil me laten vaccineren’.
 2. Klik op ‘maak een afspraak’.
 3. Op het scherm zie je de vraag of je een afspraak wil maken voor een extra prik. Je drukt hier op ‘ja’ en ‘volgende’.
 4. Op het volgende scherm wordt gevraagd of je de uitnodiging hebt gekregen vanwege je beroep. Klik hier op ‘nee’.
 5. Na het invullen van nog een paar vragen kun je een afspraak maken. Hiervoor heb je je DigiD nodig.
 6. Je kunt inloggen met je DigiD-app of met je DigiD gebruikersnaam, wachtwoord en SMS-code.
 7. Volg de stappen op het scherm. Na het aanmaken en invoeren van een code moet je een QR code scannen met je DigiD-app (als je voor deze optie hebt gekozen).
 8. Daarna mag je inloggen op de GGD Online website
 9. Kies in het programma jouw postcode en klik op ‘volgende’.
 10. Kies daarna de tijd en plaats die jou het beste uitkomt en klik op ‘volgende’.
 11. Vul je gegevens in en klik op ‘volgende’.
 12. Controleer alle gegevens en klik op ‘Bevestigen’, doe je dat niet dan is de afspraak niet definitief.

Indien u moeite heeft met het maken van een digitale afspraak kan u het beste hulp vragen aan uw familie, vrienden of buren. Als dit niet mogelijk is, verwijzen wij u graag door naar het Informatiepunt digitale overheid bij je lokale bibliotheek. U wordt hier gratis geholpen met het plannen van je boosterprik.

Instructie video

Uitleg afspraak boosterprik

Bij de volgende link wordt er stap voor stap uitgelegd hoe je online een boosterprik kan inplannen. Let op: er gelden hier wel een aantal voorwaarden. Zo moet je minimaal drie maanden wachten na je laatste coronavaccinatie tot dat je de boostervaccinatie kan krijgen. Ook nadat je de laatste vaccinatie al hebt ontvangen, maar alsnog positief test op corona, moet je vanaf dat moment ook 3 maanden wachten. In de Corona Check-app kan je je laatste vaccinatiedatum zien.

Afspraak bij jou thuis

Als je door gezondheidsredenen niet naar de GGD-priklocatie kan komen, hoef je niets te doen. Dit is bij het RIVM bekend, waardoor je een aanvullend bericht krijgt om thuis je boostervaccinatie te krijgen. Verder is de booster een mRNA-vaccin. Dit betekent dat je een Modena of BioNTech/ Pfizer vaccin krijgt. Het maakt hiervoor niet uit welke vaccinatie je hiervoor hebt gehad. Daarnaast heeft u geen keuze mogelijkheden.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie