3 Boosterprik-locaties in Den Haag

De ‘Boosterprik’ kan je niet meer wegdenken uit het dagelijkse nieuwe op de televisie of radio en in de kranten en zelfs op sociale media. Het feit dat de eerste 2 vaccins (of 1 in geval van het Jansen-vaccin) toch niet de volledige bescherming bieden is nu wel reeds duidelijk, daarom wordt er overal ter wereld ingezet op de derde zogenaamde boosterprik.

Iedereen die reeds gevaccineerd is met één van de mogelijke vaccins kan nu voor een boosterprik gaan, hiermee wordt rekening gehouden met het feit dat de meest kwetsbare mensen in onze samenleving voorrang krijgen. Welk geboortejaar en leeftijd kan een boosterprik halen

Ook wie nog niet gevaccineerd is kan nu nog steeds een eerste en/of tweede prik krijgen. Er zijn voor dit doel 2 types priklocaties, namelijk de vaste locaties en de tijdelijke. Voor beide types kan men zonder afspraak gewoon binnenlopen voor een eerste of tweede prik. De derde prik wordt enkel op de vaste locaties gegeven en dit ook enkel op afspraak.

Wanneer?

Je boosterprik kan je krijgen minstens 3 maanden nadat je de laatste vaccinatie hebt gekregen, dus 3 maanden na je tweede vaccinatie of 3 maanden na je eerste en enige Jansen vaccinatie. Wanneer je ook een vaccinatie tegen griep of pneumokokken hebt gekregen of je hebt deze gepland laat je best minstens 2 weken tussen deze prik en de boosterprik voor Corona. Opmerkelijk is dat de boosterprik bestaat uit één van de RNA vaccins en je zelf niet kan kiezen welke van deze je effectief krijgt toegediend.

Waar precies?

In de regio Den Haag zijn er 3 vaste locaties voorzien voor de boosterprikken, dit zijn de volgenden:

  • Het voormalig Rode Kruis ziekenhuis op de Sportlaan 600, 2566 MJ Den Haag.
  • Leidschendam-Voorburg, op de Appelgaarde 2, 2272 PP Voorburg.
  • Rijswijk locatie Broodfabriek, op de Volmerlaan 12, 2288 GD Rijswijk.
  • Net ietsje buiten Den Haag kan je nu ook op de nieuwe locatie terecht in Zoetermeer, namelijk op de Boehaavelaan 33 in Zoetermeer, de gemeente heeft hier mede voor gezorgd, deze boosterprikken worden voorlopig nog even gegeven in het Stadhuis-Forum en daarna dus op de locatie Boerhaavelaan.
  • Boosterprik inplannen in Den Haag

Afspraak maken in Den Haag

Indien je reeds Corona gehad hebt wacht je minimaal 3 maanden na je eerste negatieve test voor je de boosterprik gaat halen, je kan wel al een afspraak maken die met deze tijd rekening houdt.

Tip: Je kunt in plaats van je eigen postcode, ook de postcode van de priklocatie invullen bij het maken van je afspraak. Zo weet je zeker dat je alleen de priklocatie waar je heen wilt voor je vaccinatie.

Praktisch!

Er zijn 7 locaties in de regio Haaglanden in de wijken, hier kan men zoals reeds vermeld terecht voor de eerste of tweede prik zonder afspraak, het gaat hier om de Pfizer of Jansen vaccins. Voor de derde prik zal je toch een afspraak moeten maken op één van de vaste priklocaties. Welke vaccinatie krijgt je voor de Boosterprik?

Let op! Wanneer je een afspraak gemaakt hebt verwacht men wel dat je op tijd komt en alleen! Indien je om medische reden een begeleider nodig hebt is dit wel toegestaan. Ook jongeren tussen 12 en 17 jaar oud mogen een begeleider meenemen. Wanneer je zelf gaat voor je vaccinatie kan je echter niet je kinderen meenemen, ook huisdieren zijn in de tijdelijke priklocaties niet toegestaan tenzij het om een hulphond gaat.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie