Zijn er wel genoeg corona vaccins op de markt voor het jaar 2021?

De minister van volksgezondheid Hugo de Jonge heeft afgekondigd dat er in de toekomst een corona vaccin aankomt. Op 4 januari in het jaar 2021 staan de eerste vaccinaties gepland. Echter, helaas is het nog niet helemaal duidelijk of er wel voldoende corona vaccins op de markt zijn. Dit heeft voor een groot gedeelte te maken met de verschillende hoeveelheden van het coronavirus. Op dit moment hechten erg veel mensen waarde aan de verschillende berichten over een eventueel vaccin, maar zijn deze berichten allemaal wel waar?

Zijn er wel genoeg corona vaccins op de markt voor het jaar 2021? 1

Verschillende berichten over het vaccin

Helaas zorgt het corona vaccin voor ontzettend veel verschillende situaties. Sinds een aantal maanden is het bekend dat er in de toekomst mogelijk een vaccin aan komt om het coronavirus te bestrijden. Helaas is het nog niet helemaal duidelijk of er wel genoeg vaccins zijn. Ook vindt een groot deel van de mensen in Nederland dat het vaccin nog niet voldoende getest is om het corona vaccin toe te dienen. Helaas zijn er ontzettend veel mensen die geloven in de verschillende theorieën rondom het virus. Er zijn allerlei verschillende complottheorieën rondom het coronavirus.  

Minister Hugo de Jonge laat zich inenten

Volgens een aantal mensen is het belangrijk dat ook Hugo de Jonge zich in laat enten tegen het coronavirus. Dit heeft vooral te maken met de vervelende verhalen over het vaccin. Mocht het corona vaccin schadelijk zijn, dan zou de minister Hugo de Jonge het niet nemen, toch? Gelukkig denkt niet iedereen zo negatief over het vaccin. Echter, Hugo de Jonge benadrukt wel dat de prioriteit vooral ligt bij de mensen in de zorg. Toch heeft hij gene probleem bij tansparantie rondom zijn inenting. 

De leveranciers van de vaccins

Voordat Hugo de Jonge zich kan laten inenten, moeten er natuurlijk eerst vaccins voor handen zijn. Helaas is het nog niet helemaal duidelijk of er voldoende vaccins gaan zijn voor het jaar 2021. Hierom is het ook nog helemaal niet zeker hoe de planning rondom de vaccins eruit komen te zien. 

De helft van de hoeveelheid vaccins

De farmaceut Pfizer kan dit jaar maar 50 miljoen vaccins leveren. Dit schrijft de zakenkrant The Wall Street Journal. Helaas is de kans groot dat dit niet voldoende is. Volgens een aantal experts is dit zelfs veel minder dan vooraf gepland. Voorafgaand sprak de farmaceut nog over een hoeveelheid van maar liefst 100 miljoen vaccins. Dit is dus twee keer zo veel.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie