Corona is waarschijnlijk in de zomer van 2021 beheersbaar

Wat begon als een virus waar niemand in Nederland naar omkeek, is veranderd naar het gespreksonderwerp van de dag. Het coronavirus zorgt inmiddels al maanden voor enorm veel beperkingen. Deze beperkingen komen onder andere door de maatregelen die worden genomen. De maatregelen veranderen op het moment dat het virus zich snel aan het verspreiden is. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat het virus zich in een korte tijd door heel het land verspreid. Voornamelijk voor de ziekenhuizen zou dit een enorme hel zijn. 

Gelukkig lijkt er nu licht aan het einde van de tunnel te zijn en worden er in grote hoeveelheid vaccins geproduceerd. Experts verwachten hierdoor dat het coronavirus in de zomer van 2021 beheersbaar moet kunnen zijn.

Hoe zit dat nou?

Momenteel bevinden we ons nog in de tweede golf van het coronavirus. Dagelijks komen er duizenden nieuwe besmettingen bij en de ziekenhuizen zijn nog steeds erg vol. Toch zeggen economen en gezondheidsexperts dat het coronavirus in de zomer van 2021 geen bepalende rol meer hoeft te spelen. Zo wordt er gesproken over dat er vanaf dan weer het normale leven opgepakt kan worden. 

corona 1121

Toch is deze uitspraak gebaseerd op een realistisch beeld. Zo zullen de vaccins in het begin van 2021 worden vrijgegeven en zullen de zwakkeren en ouderen massaal worden gevaccineerd. Op het moment dat zij zijn gevaccineerd, zijn strenge maatregelen niet meer nodig. Wel zal het coronavirus niet meer zomaar verdwijnen en zal het wellicht net als een griep het land over blijven gaan. 

Het kabinet moet juist het perspectief van 2021 schetsen

Volgens gezondheidseconoom Xander Koolman is het kabinet te druk bezig met het laten weten hoe de situatie er nu voor staat. In zijn eigen is het belangrijker dat de Nederlanders ook een realistisch beeld krijgen van hoe het er over een halfjaar uit ziet. 

De bedrijven die steun hebben gekregen

Momenteel wordt de hoeveelheid steun bij bedrijven afgebouwd. Dit zorgt ervoor dat er veel werknemers worden ontslagen. Daarnaast gaan er de afgelopen tijd ook veel bedrijven failliet. Het is daarom nog maar de vraag hoe het er in 2021 echt uit zal gaan zien. De schade die het virus heeft aangericht, zal een lange tijd merkbaar zijn. 

Zal er meer belasting betaald moeten worden?

Alle steun die de overheid aan de bevolking heeft geboden, kost onwijs veel geld. Dit geld moet later worden terugbetaald. De kans is daarom groot dat we in verloop van de jaren meer belasting zullen moeten gaan betalen. Hoe dit er precies uit zal gaan zien is nog niet duidelijk. Daarnaast ligt daar op dit moment nog niet de nadruk en is is het allereerst van belang dat het virus goed onder controle is.  

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie