Booster onderwijspersoneel Valse Uitnodigingen

De vakbond CNV wil graag dat het onderwijspersoneel zo snel mogelijk een booster krijgt en er zijn zelfs valse uitnodigingen in omloop waarmee onderwijzers op GGD-boosterpriklocaties verschijnen. Maar in werkelijkheid heeft het onderwijspersoneel op dit moment geen voorrang en moeten ze gewoon achter in de rij aan aansluiten. 

Brief aan de Tweede Kamer

De vakbond CNV voor het Onderwijs heeft in een brief aan de Tweede Kamer aangedrongen op eerder boosteren van onderwijspersoneel. Volgens CNV heeft dit personeel dagelijks contact met leerlingen en andere keerkrachten waardoor de kans op corona groter is en de bescherming tegen corona dus noodzakelijk is. 

Al maanden beperkt beschermd

Voor sommige leraren en docenten is er nu al 6 maanden verstreken sinds de laatste prik met een corona vaccin. Het gaat hierbij met name om oudere leraren en onderwijspersoneel met een onderliggende aandoening die in de eerste prikrondes eerder aan de beurt waren. Daarom is er voor sommige leerkrachten dus al 6 maanden verstreken, iets waarvan nu gezegd wordt dat het kan betekenen dat je niet meer beschermd bent tegen corona. Onder sommige leraren heerst grote angst dat ze niet goed beschermd zijn. 

Fysiek onderwijs beter voor de ontwikkeling van kinderen 

Volgens het CNV is fysiek onderwijs belangrijk voor de ontwikkeling van de leerlingen. Door eerdere sluitingen hebben we lering kunnen trekken uit het effect op de leerlingen. Gebleken is dat het voor kinderen, jeugd, en jongeren belangrijk is voor hun ontwikkeling om fysiek onderwijs te volgen. Niet alleen leren ze hierdoor beter en sneller, het is ook belangrijk voor hun sociaal-emotionele ontwikkeling. Contacten met leeftijdsgenoten is dan ook heel belangrijk.

Continuïteit

Als de overheid wil dat het fysieke onderwijs door kan gaan is het belangrijk dat onderwijspersoneel goed beschermd is. Alleen hierdoor kan continuïteit gegarandeerd worden en wordt uitval van personeel voorkomen. 

Valse uitnodigingen onderwijspersoneel

Op dit moment zijn er valse uitnodigingen voor boosters voor onderwijspersoneel in omloop. Die worden via verschillende online kanalen aangeboden. Waar ze vandaan komen is niet duidelijk, maar als je hiermee bij een prik locatie aankomt zul je onherroepelijk terug gestuurd worden. 

Wanneer in aanmerking voor een boosterprik

De overheid doet er alles aan om te zorgen dat mensen zo snel mogelijk hun booster kunnen halen. Zoals gezegd krijgt het onderwijspersoneel hier geen voorrang op, maar het is de bedoeling dat iedereen boven de 18 jaar, die dat wil, halverwege januari een afspraak heeft kunnen maken. Omdat de scholen momenteel dicht zijn is de kans dus groot dat onderwijspersoneel een boosterprik heeft ontvangen als de scholen weer open gaan. De overheid maakt bijna dagelijks nieuwe jaartallen bekend. Als jouw jaartal aan de beurt is kun je online of telefonisch een afspraak maken

Boosterprik afspraak

Zodra de overheid bekend maakt dat je jaartal aan de beurt is dan kun je op de website coronatest.nl een afspraak maken om het vaccin te laten zetten. Om deze afspraak te maken moet je inloggen met DigiD. Heb je die niet dan moet je wachten totdat je een uitnodigingsbrief thuis ontvangt, hierop staat het telefonische afspraaknummer. Vanwege de grote snelheid waarmee de jaartallen aan de beurt zijn heeft het versturen van de brieven vertraging opgelopen, de brieven komen vaak veel later aan. Aan te raden is dus om online een afspraak te maken. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie