corona vaccin

Het nieuws wat de laatste tijd bekend is geworden over het coronavaccin van AstraZeneca is erg vervelend voor mensen die zelf al zijn ingeënt met dit vaccin. Zij hebben bij het horen van het meest recente nieuws over dit vaccin genoeg reden om zich zorgen te maken. Verschillende landen in Europa hebben besloten om te stoppen met het vaccineren met het vaccin van AstraZeneca. Dat komt doordat er steeds meer meldingen zijn van mensen die trombose hebben ontwikkeld nadat zij zijn ingeënt met dit vaccin. Daarom is het niet gek dat mensen die voor dit nieuws bekend werd zijn gevaccineerd zich zorgen maken over hun gezondheid. 

corona vaccin

Bijwerkingen van het vaccin

De reden dat er veel landen zijn die gestopt zijn met het toedienen van het coronavaccin van AstraZeneca is het feit dat er verschillende meldingen zijn van mensen die vervelende en mogelijk levensbedreigende gevolgen hebben. Dit begon allemaal met een aantal meldingen van ernstige bijwerkingen van dit coronavaccin in Oostenrijk. Hier werd bekend dat er twee mensen die in hetzelfde ziekenhuis in Oostenrijk werkten vervelende bijwerkingen ervaren van het vaccin. Bij één van deze vrouwen was het zelfs zo erg dat zij uiteindelijk is overleden aan de trombose die zij ontwikkelde nadat ze was ingeënt met het coronavaccin van AstraZeneca.

Bijwerkingen in Nederland

Er zijn in Nederland ook een aantal meldingen geweest van bijwerkingen van het coronavaccin. Deze meldingen zijn wel een stuk minder serieus dan de berichten die we uit andere landen krijgen. Volgens bijwerkingencentrum Lareb is er op dit moment in Nederland geen reden tot zorgen om het vaccin. De meldingen die in andere landen zijn gedaan lijken veel serieuzer dan in Nederland. Het gaat dan vooral om mensen die zowel een verlaagd aantal bloedplaatjes als trombose ontwikkelen nadat zij zijn gevaccineerd. Volgens Lareb zijn er in Nederland slechts twee meldingen van mensen die deze beide bijwerkingen van het vaccin hebben ontwikkeld.

corona vaccin

ITP

Naast de twee meldingen van mensen die trombose en weinig bloedplaatjes hadden nadat zij zijn ingeënt met het coronavaccin van AstraZeneca is er ook één melding geweest van iemand die een sterke verlaging van het aantal bloedplaatjes had. Dit was gelukkig niet in combinatie met trombose waardoor het minder gevaarlijk is. Deze sterke verlaging van het aantal bloedplaatjes wordt ook wel ITP genoemd. Dat staat voor immuun trombocytopenie. Het ontwikkelen van ITP is een zeldzame bijwerking van vaccins in het algemeen. Lareb geeft aan nog steeds geen verband te zien tussen het ontwikkelen van bloedstollingen en het coronavaccin van AstraZeneca. 

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten