Coronagolf zomer 2022 op komst, bereid je voor!

De huidige cijfers van eind juni 2022 liegen niet, er is weer een coronagolf gaande in Nederland. Ook in buurland Duitsland grijpt het virus weer flink om zich heen, terwijl bijvoorbeeld in de Filipijnen weer het advies geldt om mondkapjes te gaan dragen.

Nu ook het festivalseizoen volop bezig is en het weer druk is in café’s restaurants en markten, verspreid het coronavirus zich weer. Zo krijgen ziekenhuizen het steeds drukker door de nieuwe corona golf. Aan het einde van juni 2022 steeg het aantal patiënten in de ziekenhuizen snel. Sinds april 2022 is de instroom niet zo hoog geweest.

Vaccinatie campagne voor 60-plussers

De toch wel alarmerende cijfers noodzaken Ernst Kuipers de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een campagne voor 60-plussers te starten. In reclamefilmpjes wordt deze groep er op gewezen om zo snel mogelijk een herhalingsprik te halen. Dit moet voorkomen dat veel ouderen in het ziekenhuis belanden. Hiermee hoopt het ministerie de extra druk op de ziekenhuizen en het verplegend personeel te voorkomen.

Ga je naar een festival of op vakantie ga dan zeker een aantal coronatesten kopen. Juist op festivals en tijdens concerten, verblijven er veel mensen op korte afstand bij elkaar in een relatief kleine ruimte. Het virus krijgt dan weer de kans om van mens tot mens over te springen en zo veel mensen te besmetten. Juist nu zijn er, na twee jaar onderbreking, ook veel dorpsfeesten en kermissen waar veel mensen bij elkaar komen. Hoewel het er tot nu toe niet op lijkt dat er veel dodelijke patiënten te betreuren zullen zijn, is het toch raadzaam om altijd goed te testen. Je wilt tenslotte niet je vrienden of familie besmetten. Ouderen kunnen door besmetting nog steeds flink ziek worden, ook al zijn ze gevaccineerd.

Door het oplopende aantal besmettingen in Nederland komen er steeds meer mensen op verpleegafdelingen te liggen. Daarnaast krijgen de intensive cares het langzamerhand steeds drukker. Een andere manier waarop een stijging gemeten kan worden is het aantal virusdeeltjes dat in het rioolwater te vinden is. Dat worden er langzamerhand ook steeds meer. Al met al blijkt het coronavirus nog lang niet uit Nederland verdwenen te zijn.

Coronagolf

De huidige coronagolf wordt toegewezen aan de opkomst van verschillende nieuwe varianten. De huidige omikronvarianten zijn slimmer om de opgebouwde afweer te ontwijken. Het is echter niet zo dat deze afwijkende virussen mensen ook zieker maken. Stijgt het aantal besmettingen snel, dan kan dat uiteindelijk wel leiden tot meer ziekenhuisopnames en daardoor kunnen er ook weer meer mensen komen te overlijden.

Vakantie

Doordat er weer meer Nederlanders op vakantie naar het buitenland gaan, krijgen de nieuwe virusvarianten ook weer de kans om zich sneller te verspreiden. Het blijft dan ook verstandig om je te laten testen voordat je op vakantie gaat. Ga ook coronatesten kopen als je op vakantie gaat, zo ben je tijdig op de hoogte als jij of één van je vrienden corona heeft. Test jezelf ook als je terugkomt van vakantie. Je weet nooit waar je het coronavirus kunt oplopen. Ga je naar de Spaanse kust en ga je daar regelmatig naar de disco dan is het altijd handig om een corona zelftest op voorraad te hebben.

2 Comments

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie