Ben je helaas ziek? Tips om snel op te knappen

Ziek zijn is nooit leuk. Helaas is het niet altijd te voorkomen. Natuurlijk willen we allemaal het liefst nooit ziek zijn, maar soms is er geen ontkomen aan. Wat kun je het beste doen als je voelt dat je ziek wordt, of als je dat al bent? Lees de volgende tips om snel op te knappen.

1. Uitrusten 

De belangrijkste tip om er weer snel bovenop te komen is om goed uit te rusten. Meld je daarom ziek op je werk en zeg je afspraken even af. Het is natuurlijk vervelend maar het is onwijs belangrijk. Je lichaam heeft echt alle energie nodig om het virus uit uw lichaam te krijgen. Hoe meer inspanning je gaat leveren hoe minder energie er overblijft om te herstellen.

2. Blijf lekker warm

Het is belangrijk om te zorgen vooren een goede temperatuur in de omgeving. Door ervoor te zorgen dat de temperatuur aangenaam is, hoeft het lichaam niet harder te werken om warm te blijven of juist om af te koelen. Zet de verwarming aan wanneer het buiten koud is en draag warme kleding. Draag bijvoorbeeld een lekker joggingpak en sokken of blijf lekker onder de warme lakens liggen. Het natuurlijk niet comfortabel om een nette long sleeve polo te dragen. 

3. Eet gezond

Als je ziek bent is het natuurlijk belangrijk om gezond te eten. Zorg dat je veel fruit en groente in huis haalt en laat ongezonde, vette happen even staan. Van dat laatste ga je je namelijk alleen maar ellendiger voelen. De vitamines zorgen ervoor dat je snel weer de oude bent. Gember thee is ook een echte redder als je er snel weer bovenop wilt zijn. Het gaat misselijkheid tegen en brengt je maag weer tot rust, ook gaat werkt het ontstekingsremmend en helpt het je verkoudheid te verminderen

4. Drink genoeg water

Gember thee is niet het enige wondermiddel, het is onwijs belangrijk om genoeg te blijven drinken. Wanneer je griep hebt is de kans groot dat je meer vocht verliest dan normaal door koorts, overgeven, zweten of diarree. Om het herstel zo goed mogelijk te laten verlopen is het belangrijk dat je voldoende water drinkt. Zeker als je ziek bent is het van belang om gehydrateerd te blijven. 

5. Frisse lucht

Even naar buiten om een frisse neus te halen is ook onwijs belangrijk. Lichte beweging kan ook helpen om het herstel te bevorderen. Denk aan een wandelingen of rustige yoga oefeningen. Rustige beweging verbetert je doorbloeding, vermindert stijfheid en stimuleert je lymfestelsel. Vervuilde binnenlucht kan veel gezondheidsproblemen veroorzaken, dus probeer niet te lang binnen te blijven. De vervuilde lucht in uw woning is echter vaak meer vervuild dan de buitenlucht. Om ervoor te zorgen dat er altijd frisse lucht uw huis binnenkomt, moet u uw deuren en ramen regelmatig openen.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie