Truckerprotest voegt zich bij coronademonstratie Malieveld

Truckers die zaterdag in Den Haag de snelwegen blokkeerden en zondagavond bij het ADO-stadion parkeerden, mogen meedoen aan de coronademonstratie in het Malieveld.

Volgens een woordvoerster van burgemeester Jan van Zanen heeft hij daarvoor gekozen. Het werkelijke aantal vrachtwagens dat is ingeschakeld is onbekend, maar naar verluidt gaat het om een “klein handjevol”.

Coronamaatregelen

Gisteren vond in Den Haag opnieuw een demonstratie plaats tegen de coronamaatregelen, onder het motto “Wij hebben genoeg van de leugens“. Nederland in Verzet organiseert deze manifestatie. Deelnemers nemen deel aan een protestmars die begint en eindigt op het Malieveld. Er worden 25.000 mensen verwacht, aldus de organisatie. De demonstratie begon om 13.00 uur.

Na de demonstratie van het Freedom Convoy Holland truckers trokken zaterdag de voertuigen bij het ADO stadion aan.

Het verkeer in een deel van de Haagse binnenstad kwam door de demonstratie tot stilstand. Demonstranten willen dat Rutte’s “afbraakbeleid” wordt ingetrokken, evenals “alle maatregelen die de afgelopen twee jaar zijn ingevoerd“, zoals de verplichting om een mondkapje te dragen.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie