Blokkade grensbrug Canada-VS stopgezet

De blokkade van Canada’s belangrijkste grensovergang met de Verenigde Staten is opgeheven. Truckers die protesteerden tegen het Canadese coronabeleid hadden de Ambassador Bridge, die Windsor met Detroit met elkaar verbindt, een week lang afgesloten.

In de vroege namiddag werden de laatste demonstranten van de brug gehaald. De ambtenaren hopen de grensovergang later vandaag te kunnen herstellen. Voor het zover is, moeten er veiligheidscontroles worden uitgevoerd. Het is onduidelijk wanneer die klaar zullen zijn.

Krachten van de rechtshandhaving

Om de brug vrij te houden, heeft een grote politiemacht zich verzameld bij de toegangswegen.

De rechter had de demonstranten bevolen de brug zaterdag te verlaten. De politie is gisteren begonnen met het verwijderen van de brug. De resterende vrachtwagens werden gisteren weggesleept. Veel demonstranten werden vastgehouden.

De blokkade, die ongeveer een week geleden begon, heeft de auto-industrie zwaar getroffen, vooral omdat de levering van onderdelen is verstoord. President Joseph Biden van de Verenigde Staten heeft de Canadese autoriteiten aangespoord actie te ondernemen.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie