Zuid-Afrikaanse variant opgedoken in België ondanks reisbeperkingen

Nieuwe coronavariant ontdekt in Zuid-Afrika zorgt voor grote zorgen over de hele wereld. Veel landen geven een negatief reisadvies of zelfs reisverbod van-en-naar Zuid-Afrika.

De Zuid-Afrikaanse variant wordt gevreesd omdat deze mutatie extreem veel gemuteerd is van andere coronavirus varianten. Ook laten de eerste onderzoeken zien dat de Zuid-Afrikaanse variant ‘zeer besmettelijk’ is, besmettelijker als eerdere mutaties.

Besmetting in België

Ondanks de aangepaste reisadviezen en extra controles is de eerste besmetting met de Zuid-Afrikaanse variant in België ontdekt. De besmetting is vastgesteld bij een reiziger uit Egypte er lijkt dus geen link naar Zuid-Afrika. Mogelijk is dat de Zuid-Afrikaanse B.1.1.529 variant al veel verder verspreid is als eerder gedacht.

nieuwe variant coronavirus in Zuid-Afrika

Hoe is de Zuid-Afrikaanse variant onstaan?

Het RIVM geeft aan dat mutaties en variaties van het coronavirus vrij normaal zijn. Een virus muteert en veranderd altijd zolang het zich kan blijven verspreiden.

Eerder werd al gewaarschuwd door de WHO (video hieronder) dat minder ontwikkelende landen moeten worden gevaccineerd. Doordat er weinig vaccins zijn in deze minder ontwikkelde landen kunnen er namelijk gemakkelijk mutaties ontstaan. Deze mutaties gaat vervolgens de hele wereld over.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie