Live Persconferentie Corona, 26 november 2021

Livestream kijken

Vaccineren werkt, maar niet zo goed als we dachten

Rutte begint met te vertellen dat hij blij is dat veel mensen zich hebben laten vaccineren. Als je weet dat door vaccinatie de kans om op de IC te komen 50 keer kleiner is dan wanneer je niet bent gevaccineerd. Destijds was het kabinet, OMT en de overheid ervan overtuigd dat hiermee de pandemie snel over zou zijn. Dat mensen weer terug kunnen keren naar het normale leven. Maar de huidige cijfers laten zien dat tweemaal vaccineren niet voldoende is.

Basisregels: Minder dan 50% laat zich testen bij klachten

Premier Rutte benoemd ook dat de basis regels erg belangrijk blijven. Onderzoek laat zien dat minder dan 50% zich bij het GGD laat testen op corona, wanneer ze klachten ervaren. Dit is erg zorgelijk, maar Mark Rutte neemt deze slechte cijfers persoonlijk op. Als coronamaatregelen niet goed worden gevolgd, komt dat doordat het belang niet goed is over gekomen. ‘Dat reken ik mijzelf toe’ zegt de premier.

Nieuw OMT advies

OMT adviseert dat het aantal reisbewegingen minimaal 20% omlaag moet gaan om het aantal corona besmettingen in Nederland te verminderen. Hiervoor zijn lichte maatregelen niet voldoende, dus vraag het kabinet opnieuw van Nederland om zich in te zetten.

Nieuwe maatregelen 26 november tot 17 december

Welke zender wordt de persconferentie uitgezonden?

Corona persconferentie wordt o.a. uitgezonden op NPO 3 door het NOS. En op 4 door RTL Nieuws

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie