Krijg de uitslag van je coronatest online met DigiD

Ondanks de versoepeling van de coronaregels in Nederland en het feit dat 84% van alle volwassen Nederlanders het vaccin heeft, is de coronatest nog lang geen verleden tijd. Zeker met de opkomst van de nieuwe corona variant is het noodzakelijk om alert te blijven en jezelf te testen op corona als je coronaklachten hebt of in aanraking bent geweest met iemand met corona. Na de test wil je uiteraard zo snel mogelijk de uitslag. Met digid heb je in een paar simpele stappen de uitslag coronatest. Ga naar sneller de uitslag van je coronatest met Digid >

zelftest corona kopen

Waarom corona testen 

Laten testen op corona bij klachten is belangrijk om nieuwe besmettingen te voorkomen. Ook wanneer je gevaccineerd bent kun je besmet raken met het coronavirus en andere mensen besmetten. Meer informatie in Moeten gevaccineerde testen?

Telefonisch een testafspraak maken

Je kunt eenvoudig zelf telefonisch een afspraak maken door te bellen naar 0800-1202. Dit telefoonnummer is 7 dagen per week bereikbaar van 8:00 uur tot 20:00 uur. Als je belt zorg dan dat je jouw burgerservicenummer (BSN) bij de hand hebt, die vindt je zowel op je paspoort, rijbewijs, als je identiteitsbewijs. 

Online testafspraak maken

Je kunt ook online een testafspraak maken via coronatest.nl. Als je naar deze pagina gaat moet je inloggen met jouw persoonlijke DigiD. Dit kan alleen als je de DigiD-app hebt of sms-controle hebt ingeschakeld.

Snel online uitslag van je coronatest met DigiD

DigiD inloggen coronatest

Als je geen DigiD hebt kun je jouw coronatest uitslag niet online inzien, je wordt dan gebeld door de GGD. Heb je wel DigiD dan kun je de testuitslag online bekijken op coronatest.nl. Dit kan alleen met de DigiD-app of sms-controle. Je krijgt hier bovendien een email over.

Mocht de test positief zijn dan zal de GGD altijd telefonisch contact met je opnemen en met jou doornemen wat de volgende stappen zijn. Ze zullen je bijvoorbeeld verder informeren over thuisquarantaine en een contact-onderzoek uitvoeren. Helaas kunnen er bij de GGD vertragingen ontstaan met bellen, zeker op dit moment met het groot aantal besmettingen. Daarom is zelf de uitslag van je coronatest via DigiD aanvragen sneller.

Nog geen DigiD

Mocht je nog geen DigiD hebben dan krijg je de coronatest uitslag via de telefoon. Maar het is aan te raden om zo snel mogelijk een DigiD aan te vragen en de app te installeren. De DigiD heb je namelijk nodig als je de CoronaCheck App wil gebruiken. Op deze app kun je jouw vaccinatiebewijs of test-uitslag downloaden zodat je een coronatoegangsbewijs kunt ontvangen voor horeca bezoek en evenementen. Daarnaast kun je hier een QR-code aanvragen voor reizen naar bepaalde landen in Europa. 

QR code corona check app

Een andere reden om een DigiD aan te vragen is omdat heel veel vertrouwelijke en persoonlijke overheidsgerelateerde zaken alleen toegankelijk zijn met een DigiD. Denk hierbij aan belastingen, toeslagen en je zorgverzekering. 

Hoe vraag ik een DigiD aan

Voor het aanvragen van de DigiD ga je naar de website van DigiD https://digid.nl/aanvragen. Hier voer je jouw Burgerservicenummer in, een gebruikersnaam en wachtwoord, een telefoonnummer en je e-mailadres. Vervolgens krijg je binnen 3 werkdagen jouw activeringscode thuis gestuurd. Met deze code activeer je jouw DigiD online

digid

De DigiD app installeren

Als je een DigiD account hebt raden we je aan ook direct de app te installeren. Die app kun je downloaden via de Google Play store voor Android, en de App Store voor Apple. Als je de app eenmaal hebt geïnstalleerd moet je hem activeren. Dit kan via een ID-check, sms, of je gebruikersnaam en wachtwoord. 

De DigiD app gebruiken

Elke keer als je online zaken wil regelen die persoonsgevoelig zijn wordt op de pagina gevraagd je DigiD in te vullen. Dit is bijvoorbeeld het geval voor de belastingdienst, je zorgverzekering, en nu dus ook voor de coronacheck app. Open de app of website die je nodig hebt en kies voor inloggen met de DigiD app.

Wat te doen voor de uitslag bekend is 

Als je de coronatest doet omdat je zelf klachten hebt, of in aanraking geweest bent met iemand die corona heeft dan blijf je thuis tot de coronatest uitslag bekend is. Jouw huisgenoten hoeven niet thuis te blijven tenzij je ernstige klachten hebt zoals koorts, en benauwdheid. Doe op de eerste dag van de thuisquarantaine een test, en op de vijfde dag. Als die laatste test negatief is, kun je uit quarantaine. Hierbij de algemene regels voor thuisquarantaine:  

coronatest uitslag online met digid opvragen
  • Alleen contact met mensen die bij jou in huis wonen.
  • Houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand.
  • Ontvang geen bezoek anders dan medisch personeel. 
  • Laat anderen boodschappen doen of laat boodschappen thuis bezorgen.
  • Het is in orde om in de tuin of op je balkon te zitten.
  • Werk thuis. Alleen voor mensen in de zorg kunnen uitzonderingen gelden. Bespreek dit met de GGD of bedrijfsarts.
  • Blijf zoveel mogelijk thuis en ga alleen naar buiten voor een medische afspraak of testafspraak. Ga hier niet naartoe met het openbaar vervoer of een taxi. 

Testen voor coronatoegangsbewijs

Quarantaine is alleen nodig als jij of iemand om je heen klachten heeft die duiden op corona. Als je een coronatest doet om een coronatoegangsbewijs te kunnen krijgen voor een evenement, de horeca, een museum, of het theater, dan is quarantaine niet nodig. Dit geldt ook als je een test doet voordat je op vakantie gaat en het land van bestemming dit van je vraagt.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie