Coronaregels naleven verantwoordelijkheid van burger

Het is van belang dat de coronamaatregelen zo goed mogelijk worden nageleefd. Dat is zo belangrijk doordat het op dit moment zo druk is in de ziekenhuizen dat er echt niet nog meer nieuwe patiënten bij moeten komen. Er werd zelfs even gesproken van een mogelijke code zwart, maar dit lijkt toch niet meer aan de orde. Ondanks dat is het wel erg belangrijk dat iedereen zo veel mogelijk zijn best doet om nieuwe besmettingen te voorkomen. Daarom zijn er mensen die vinden dat de overheid ervoor moet zorgen dat de coronamaatregelen zo goed mogelijk gehandhaafd worden. 

corona

Gevolgen van de versoepelingen

Er zijn sinds vandaag een aantal coronamaatregelen versoepeld. Hierdoor zijn mensen bang dat de druk op de zorg alleen maar groter zal worden. Toch zijn er ook mensen die het positiever inzien. Zo gaf Diederik Gommers aan niet te verwachten dat de versoepelingen voor een nieuwe piek gaan zorgen. Dat komt doordat het hoge aantal nieuwe besmettingen volgens hem vooral wordt veroorzaakt doordat mensen de coronamaatregelen niet goed hebben nageleefd. Daarom is het aannemelijk dat het openen van de terrassen er niet voor zal zorgen dat er ineens veel meer mensen besmet raken. Toch is het wel van belang dat mensen zich bewust blijven van de situatie in de ziekenhuizen.

Aanpak van het handhaven van de maatregelen

Hubert Bruls is burgemeester van Nijmegen, maar hij is ook voorzitter van het veiligheidsberaad. Hij gaf na afloop van het beraad aan dat het vooral aan de burgers zelf is om de coronamaatregelen goed na te leven. De wijze waarop het handhaven van de coronaregels na de versoepelingen wordt aangepakt is tijdens het beraad besproken met minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. Als eerst zijn de burgers zelf verantwoordelijk en daarna is het aan de winkeliers en restauranthouders om er voor zorgen dat de maatregelen worden nageleefd. 

corona beleid

Politie is als laatst verantwoordelijk

Volgens Bruls is de politie pas als laatste verantwoordelijk. Zij zullen zich dus niet te erg gaan richten op het handhaven van de coronamaatregelen. Dit zal meer gedaan worden door middel van inspecties bij de bedrijven die sinds vandaag weer open kunnen. De voornaamste reden om deze keuze te maken is het feit dat boetes en repressie er meestal niet voor zorgen dat de maatregelen beter worden nageleefd volgens Hubert Bruls. Daar was iedereen het volgens hem mee eens en daarom zal in overleg met de handhavers deze handhavingsvolgorde worden uitgevoerd.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie