Horecaprotest De Nacht Staat Op was een succes

De organisator van de horecaprotestactie ‘De Nacht staat op‘, waarbij nachtclubs zaterdag hun deuren openen tegen de coronamaatregelen, omschrijft de avond als “nu al geslaagd“. Pieter de Kroon, eigenaar van de Chicago Social Club in Amsterdam, zegt klaar te zijn om “700 mensen te verwelkomen die er echt naar uitkijken om uit te gaan.”

Aan het begin van de avond vormt zich een grote rij mensen voor de club. Als je geen kaartje hebt, moet je je omdraaien, want zonder krijg je geen toegang. Op zaterdagavond is de Chicago Social Club, net als alle andere nachtclubs in Amsterdam, volledig uitverkocht. Pieter is een tevreden uitbater die zich op de avond verheugt. “We zijn ons ervan bewust dat we uitverkocht zijn, dat de dansvloer gevuld is en dat we een groot aantal vrolijke mensen kunnen herbergen.”

De avond is volgens Pieter zo goed als onvermijdelijk. Ondanks het feit dat de gemeente heeft gezegd te zullen handhaven en de club een straf van 4500 euro boven het hoofd hangt, hoopt hij dat de burgemeester ‘mild’ zal zijn en alleen een waarschuwing zal geven. Hij zou het veel meer waarderen als Femke Halsema een kijkje komt nemen. ‘Haar naam staat op de gastenlijst.”

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie