Boetes voor horeca in Amsterdam en Rotterdam

25 Amsterdamse nachthoreca-zaken bleken illegaal open te zijn tijdens de protestactie De Nacht Staat Op. Volgens een gemeenteambtenaar kunnen zeker 24 clubs een straf van 4.500 euro tegemoet zien. Tijdens de actie werden ook in andere delen van het land dezelfde regels ingevoerd.

Van vierentwintig van de vijfentwintig onderzochte horecagelegenheden was van tevoren bekend dat zij betrokken waren bij de anti-coronademonstratie. Burgemeester Femke Halsema had deze ondernemers laten weten dat als ze open zouden gaan, ze een boete tegemoet zouden zien. Het is onduidelijk of de club die niet wist dat ze mee zou doen aan het protest ook gestraft zal worden.

Alle acht nachthoreca’s in Rotterdam die deelnamen aan het protest zijn gewaarschuwd en opgedragen hun deuren op slot te doen. In vier situaties is een bestuurlijke rapportage opgemaakt, op basis waarvan de gemeente een last onder dwangsom kan opleggen. Het is onbekend waarom dit gebeurt. Rotterdam had niet eerder gedreigd met sancties.

De handhavers in Utrecht gaven tien mondelinge waarschuwingen en zes schriftelijke waarschuwingen. Volgens een vertegenwoordiger van de gemeente zijn er “voor zover wij weten” geen clubs geopend in Den Haag.

Poppodium 013 is boete van 10.000 euro opgelegd.

De handhavingspolitie heeft Poppodium 013 in Tilburg een boete opgelegd van 10.000 euro. De club is bereid te betalen, aldus een woordvoerder van de inrichting. De feestelijkheden gingen door.

Omdat steden met boetes dreigden, kozen clubs in onder meer Groningen en Maastricht ervoor om niet aan de actie mee te doen. Honderden jongeren verzamelden zich op de Griend in Maastricht voor een illegale rave. De festiviteiten liepen even voor middernacht ten einde.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie