Het corona vaccin wordt waarschijnlijk niet in 2020 uitgegeven

De regels rondom het corona vaccin zijn op dit moment nog niet helemaal duidelijk. Echter, toch bestaat de kans dat het coronavirus ervoor gaat zorgen dat steeds meer Nederlanders een vaccin gaan nemen. Door middel van een vaccin kan de maatschappij in Nederland weer op volle toeren draaien. Echter, de kans is klein dat er voor het eind van het jaar al vaccinaties uitgedeeld kunnen worden. Zoals het er nu uitziet worden de eerste vaccins pas in 2021 uitgedeeld. 

corona

‘Niets is onmogelijk’

‘Zoals het er nu uitziet is het niet waarschijnlijk dat de vaccinaties dit jaar plaats vinden, maar niets is natuurlijk onmogelijk’. Dit is een uitspraak van Van Delden. Daarnaast geeft de programmadirecteur voor de corona vaccinatie van het RIVM, Jaap van Delden aan dat de vaccinaties mogelijk pas in 2021 uitgedeeld kunnen worden. 

Geen achterstand op buurlanden

Een groot deel van de Nederlandse bevolking is bang dat Nederland achterloopt op haar buurlanden. Echter, volgens Van Delden is dit niet het geval. Volgens hem zullen alle Europese landen pas vaccineren als deze geregistreerd is. Alle volwassenen in Nederland komen in aanmerking voor een vaccinatie. Ouderen en mensen met een zwakke gezondheid zijn als eerste aan de beurt. Volgens Hans van Vliet van het Rijksvaccinatieprogramma van het RIVM is het belangrijk dat de ouderen als eerst gevaccineerd zullen worden. 

corona

Zorgmedewerkers laten vaccineren tegen het coronavirus

Wanneer de ouderen in Nederland gevaccineerd zijn is het de beurt aan de zorgmedewerkers. Volgens Van Vliet lopen zij een klein risico, dit heeft te maken met de verschillende maatregelen die er zijn om het personeel van ziekenhuizen te beschermen. Daarnaast geeft hij aan dat een vaccinatie voor kinderen voorlopig nog niet aan de orde zal zijn. Dit heeft te maken met het risico dat de kinderen op dit moment lopen. Volgens een aantal experts is het risico voor kinderen ontzettend klein. 

Wat is de beschermingsduur van het corona vaccin?

Op dit moment hechten steeds meer mensen waarde aan de maatregelen rondom het coronavirus. Daarnaast gaat er de laatste weken steeds meer aandacht naar de vaccins die op dit moment ontwikkeld worden. Helaas is het nog niet helemaal bekend hoe lang het corona vaccin beschermt. Dit heeft te maken met de mutaties van het coronavirus. Volgens hoogleraar vaccinologie Cecile van Els bestaat de kans dat het corona vaccin drie tot vijf jaar zal werken, ‘maar de tijd zal het leren, aldus Cecile van Els. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie