Coronadoden in Europa de 1 miljoen gepasseerd

Er zijn veel verschillende meningen over het coronavirus. De meeste mensen zijn het er in ieder geval mee eens dat er maatregelen nodig zijn om te voorkomen dat meer mensen besmet raken en ziek worden. Hoe ziek je wordt wanneer je besmet bent met het coronavirus is erg verschillend. Het is op dit moment nog niet duidelijk hoe dit precies komt, maar het is wel van belang om er rekening mee te houden dat de kans aanwezig is dat je vrij ernstig ziek wordt als je besmet raakt. Hoe groot de kans hierop is, is per persoon verschillend. Over het algemeen zijn ouderen en andere mensen met een minder goed immuunsysteem kwetsbaarder dan mensen die dit niet hebben. 

corona overleden

Ontkenners

Naast de mensen die een voorstander zijn van de coronamaatregelen zijn er ook mensen die vinden dat de maatregelen overdreven zijn of dat er zelfs helemaal geen maatregelen nodig zijn. Dit soort denkbeelden lijken de laatste tijd steeds vaker het nieuws te halen en steeds meer volgers te krijgen. Door sociale media is dit tegenwoordig een stuk makkelijk. Er zijn mensen die denken dat corona een hoax is of juist dat het door mensen is gemaakt. Ook zijn er zelfs mensen die geloven dat het nieuwe 5G-netwerk de oorzaak is van het dodelijke virus. Toch kun je overal om je heen bewijs zien van het bestaan van het virus en hoeveel schade dit kan aanrichten. 

Doden door het coronavirus

Er zijn gedurende de coronacrisis al veel mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Mensen zeggen wel eens dat dit allemaal mensen zijn die al onderliggende klachten hadden, maar er zijn ook genoeg gevallen bekend waarin dit niet zo was. Bovendien zijn er ook veel relatief jonge, gezonde mensen een tijd lang ernstig ziek geweest nadat zij besmet raakten met het coronavirus. Inmiddels zijn er in Europa zelfs al meer dan 1 miljoen mensen die besmet waren met het virus overleden. AFP, een Frans persbureau meldde dit naar aanleiding van cijfers van individuele landen die zij bij elkaar hadden opgeteld.

corona antistoffen

Hardst getroffen landen

Een aantal Europese landen zijn verantwoordelijk voor het grootste deel van de mensen die zijn overleden. Het is bijvoorbeeld zo dat er drie landen zijn waar meer dan 100.000 officiële coronadoden zijn gemeld. Hierbij gaat het om Rusland, Het Verenigd Koninkrijk en Italië. Het was natuurlijk al langer bekend dat deze landen erg hard waren getroffen. Vooral het VK en Italië kwamen veel in het nieuws. In het begin van de coronacrisis was het vooral italië wat het aantal besmettingen maar niet onder controle leek te krijgen. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie