corona vaccin

Op het internet en in het echte leven hoor je steeds meer verhalen van mensen die zich liever niet laten vaccineren met het coronavaccin. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Er zijn bijvoorbeeld mensen die door hun religie besluiten om zich niet in te laten enten. Dit is natuurlijk iedereen zijn of haar eigen keuze. Je bent niet verplicht om je te laten vaccineren. Naast religieuze overtuigingen zijn er ook mensen die het vaccin simpelweg niet nodig vinden. Zij vinden dat ze jong genoeg zijn om het virus te overleven waardoor zij er liever voor kiezen om zich niet te laten vaccineren met het coronavaccin. 

corona vaccin

Bijwerkingen van het vaccin

Het is van belang dat de bijwerkingen van nieuwe vaccins goed worden bekeken. Je moet er immers voor zorgen dat het coronavaccin geen bijwerkingen heeft die nog niet bekend zijn bij de autoriteiten. Dit zou vooral erg gevaarlijk kunnen zijn voor mensen met een zwakke gezondheid. Het is natuurlijk een kwalijke zaak als juist mensen met een zwakkere gezondheid niet zouden kunnen worden gevaccineerd. Dat zijn juist de mensen die het meest behoefte hebben aan het coronavaccin. 

Overleden na het krijgen van een coronavaccin

In Oostenrijk zijn twee incidenten geweest met mensen die kort daarvoor waren gevaccineerd met het vaccin van AstraZeneca. Het is van belang om dit soort incidenten goed te volgen zodat er meer duidelijk wordt over eventuele bijwerkingen van het vaccin die tijdens de proefperiode niet naar voren zijn gekomen. Er is één iemand in Oostenrijk overleden nadat zij is gevaccineerd met het AstraZeneca vaccin. Het is nog niet bekend of dit overlijden verband heeft met het vaccin. Degene die is overleden na het krijgen van het vaccin is overleden aan de gevolgen van ernstige stollingsstoornissen. Dit is geen bekende bijwerking van het vaccin.

Ander incident

Naast het overlijden van de vrouw in Oostenrijk is er nog een incident bekend van iemand die klachten kreeg kort na het krijgen van het coronavaccin van AstraZeneca. Een 35-jarige vrouw in Oostenrijk ontwikkelde een longembolie, maar is op dit moment herstellende volgens de Oostenrijkse autoriteiten. Uit voorzorg heeft Oostenrijk de inentingen met het vaccin van AstraZeneca opgeschort totdat meer bekend is over het verband tussen het vaccin en deze incidenten. De gezondheidsdienst liet weten dat er tot nu toe nog geen enkel verband te vinden is tussen het vaccin en de twee incidenten.

corona vaccin

Geen bekende bijwerkingen

De vrouwen die na het krijgen van het vaccin last kregen van gezondheidsklachten werkten allebei in hetzelfde ziekenhuis. Uit voorzorg is de rest van de vaccinbatch waarmee beide vrouwen waren ingeënt niet meer toegediend aan andere mensen. Een woordvoerder van AstraZeneca geeft aan dat er tot nu toe nog geen bevestigde gevallen van ernstige gezondheidsklachten na het krijgen van hun vaccin. In de praktijk zijn er inderdaad nog geen gevallen bekend van ernstige bijwerkingen van het coronavaccin, maar toch is het van belang om deze incidenten goed te onderzoeken.

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten