1ste dag zonder coronadoden in de Nederlandse verpleeghuizen

De afgelopen tijd zijn er weinig positieve berichten in het nieuws. Dat komt natuurlijk door de huidige situatie rondom het coronavirus. De situatie waar we op dit moment in zitten is voor niemand fijn. Het is natuurlijk zo dat we midden in de derde golf zitten waardoor de ziekenhuizen ontzettend vol liggen, maar toch hopen veel Nederlanders op spoedige versoepelingen. Als je de nieuwsberichten van de laatste dagen leest, zal het je vast opvallen dat de datum waarop eventuele versoepelingen zouden plaatsvinden de afgelopen week meerdere keren is verplaatst. Dat nog niet helemaal duidelijk is wanneer de coronamaatregelen versoepeld zouden kunnen worden is hierdoor in ieder geval wel duidelijk.

corona verpleeghuis

Onduidelijkheid over versoepelingen

Het kabinet heeft de afgelopen tijd verschillende berichten naar buiten gebracht over data waarop de coronamaatregelen mogelijk versoepeld zouden kunnen worden. Op dit moment is natuurlijk nog helemaal niet zeker of de datum die het meest recent is genoemd dan ook daadwerkelijk de datum gaat zijn waarop de versoepelingen zullen plaatsvinden. Daarom is het voor alle Nederlanders slimmer om er maar vanuit te gaan dat de maatregelen nog niet worden versoepeld in de komende weken. Zo ben je in ieder geval niet zo teleurgesteld als er een datum wordt genoemd en er een aantal dagen later alweer bekend wordt dat de maatregelen ook dan nog niet zullen worden versoepeld. 

Goed nieuws

Er is gelukkig ook goed nieuws. Vorige week donderdag(8 april) zijn er bij het RIVM geen coronadoden in Nederlandse verpleeghuizen gemeld. Dit is natuurlijk zeer goed nieuws aangezien dit ook aangeeft dat de coronavaccins zeer goed werken. De laatste keer dat er een dag lang geen enkele verpleeghuisbewoner overleed aan het coronavirus was in september van 2020. Daarom is dit gegeven zeker een indicatie van het begin van het einde. Als we kijken naar de beelden die de laatste tijd uit Engeland zijn gekomen, zie je dat het zeker mogelijk is om het coronavirus te verslaan. 

corona ouderen

Blijven vaccineren

Het feit dat er die dag niemand in de verpleeghuizen was overleden aan het coronavirus, is volledig te wijten aan het toedienen van de vaccins. Deze hebben er namelijk voor gezorgd dat het immuunsysteem van de ouderen er op was voorbereid om in aanraking met het coronavirus te komen. Bovendien is het zo dat als genoeg mensen wel gevaccineerd zijn, de mensen die hier tussen leven en niet gevaccineerd zijn ook worden beschermd. Toch geldt dit alleen wanneer het overgrote deel van de mensen wel een vaccin heeft gehad. Is dit niet het geval, dan zijn alleen degenen die gevaccineerd zijn besmet.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie