De economische gevolgen van de maatregelen. Hoe kunnen organisaties dit overleven?

Afgelopen dinsdagavond 13 oktober is bekend gemaakt dat er nieuwe maatregelen van kracht zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen gaan van kracht op woensdagavond vanaf 22:00 uur. Vanaf dit tijdstip is het voor alle horecazaken en cafés is het vanaf dit moment niet meer mogelijk om open te zijn. Dit komt doordat er de laatste tijd steeds meer nieuwe besmettingen zijn. Daarnaast komt de signaalwaarde boven de 1.0 uit. Dit houdt op dit moment in dat wanneer er 100 mensen besmet zijn, er vervolgens 127 mensen besmet raken met het virus. 

De economische recessie

Sinds een aantal weken neemt het aantal besmettingen steeds verder toe. Dit komt voor een gedeelte doordat er op dit moment erg veel mensen gebruik maken van de verschillende faciliteiten. Om ervoor te zorgen dat het aantal besmettingen niet verder oploopt, kiest het kabinet ervoor om een aantal maatregelen te nemen. Helaas hebben deze nieuwe maatregelen veel effect op de economie. Veel experts verwachten dat er in de toekomst een nieuwe recessie aan gaat komen. Zeker de bedrijven in de horeca- en evenementen sector worden zwaar getroffen.

maatregelen

Hoe moet de horeca verder?

De nieuwe maatregelen gaan vanaf 14 oktober 22:00 van kracht. De nieuwe maatregelen zorgen ervoor dat de horeca de komende 4 weken dicht gaat. Mocht het aantal besmettingen niet verder afnemen, dan is de kans groot dat de maatregelen ook later nog langer van kracht blijven. Helaas zal de maatregel van de komende 4 weken voor veel horecazaken de komende periode niet gaan overleven. Dit komt voornamelijk doordat de horeca ook in maart van het jaar 2020 dicht gegaan zijn. 

maatregelen

Meer werkloosheid

De kans is groot dat er meer werkloosheid komt door de nieuwe maatregelen. Helaas zal de overheid de bedrijven niet meer geheel kunnen ondersteunen. Hierdoor zullen meer mensen werkloos raken. Het zullen voornamelijk de werknemers uit de horeca zijn. Dit zal natuurlijk voor veel economische schade zorgen. Het is lastig om deze schade in de toekomst te herstellen. 

Minder reisbewegingen

Natuurlijk heeft ook de luchtvaart veel last van de pandemie. Bedrijven als KLM hebben veel verschillende vliegtuigen aan de grond staan. Toch verwachten veel experts dat de grotere bedrijven in de luchtvaart niet failliet gaan en dat deze overgenomen gaan worden door externe investeerders. Helaas zal dit voor veel andere kleinere bedrijven niet gaan. Veel ondernemers zitten dan ook met de handen in het haar en weten niet hoe de toekomst eruit gaat zien.

Bekijk ook eens de besmettingen op Kaart van Nederland per gemeente!

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie