Meerdere Nederlandse regio’s behoren tot de coronabrandhaard van Europa in 2020

Het coronavirus slaat voor de tweede keer hard toe in ons land. Zo lopen de positieve tests dagelijks hoog op. Daarnaast beginnen de ziekenhuizen langzamerhand ook voller te raken en is het een feit dat we in de tweede coronagolf zitten. Naast Nederland treffen andere regio’s het in Europa ook erg hard. 

Nederland ten opzichte van Europa

Een datajournalist genaamd Jasper Bunskoek heeft de coronacijfers van 950 regio’s vergeleken in de buurt van Nederland. De 40 Nederlandse regio’s die mee zijn genomen in dit onderzoek scoren ten opzichte van de andere landen niet goed. Den Haag en Amsterdam scoren hierbij het slechts. Deze twee steden scoren in de top-10 van de Europa. 

Landkaart van Nederland Coronavirus – Live Nieuws Update(s)

Frankrijk scoort het slechts

Wanneer je de top-lijst met coronabesmettingen in Europa bekijkt valt het op dat Frankrijk het zwaar heeft getroffen. Zo bestaat de top-5 van Europa enkel en alleen uit Franse regio’s. Parijs staat er het slechtste voor. Hier hebben 231 van 100.000 mensen het coronavirus. Naast Frankrijk staat Nederland, België en Engeland ook in deze top-10.

Landkaart van Frankrijk Coronavirus – Live Nieuws Update(s)

corona en parijs

Directe maatregelen zorgen voor minder besmettingen

Het aantal maatregelen die getroffen worden spelen een belangrijke rol bij de voortgang van de besmettingen. Zo kun je duidelijk zien dat er bij regio’s waar direct zware maatregelen worden getroffen wanneer er veel besmettingen zijn, het virus zich minder snel verspreid. Bij Duitsland treden er regionale maatregelen op wanneer het aantal positieve testen boven de 50 per 100.000 uitkomt. 

Nederland treft het zwaarder dan Duitsland

De cijfers van Nederland en Duitsland verschillen erg van elkaar. Zo zijn er in Nederland in verhouding met Duitsland meer brandhaarden. Ook het aantal overleden corona patiënten loopt in Nederland hoog op. Zo zijn er in Nederland al 6300 mensen overleden aan het virus. In Duitsland zijn dit er 9400. Wel heeft Duitsland bijna 5 keer zoveel inwoners en zijn de cijfers van Nederland in verhouding schrokkend. De maatregelen die in Duitsland worden getroffen zijn doeltreffender. Zo wordt er in Duitsland gelijk ingegrepen wanneer het aantal besmetting in een regio boven de 50 van de 100.000 uitkomt. 

Landkaart van Duitsland Coronavirus – Live Nieuws Update(s)

Corona europa

Komen er nieuwe maatregelen in Nederland?

De coronacijfers lopen in Nederland erg hoog op. Zo zijn er meerdere brandhaarden en doen we het ten opzichte van bijvoorbeeld Duitsland erg slecht. De kans is daarom groot dat er aankomende dinsdag meer maatregelen bijkomen om het coronavirus onder controle te houden. Als er maatregelen bijkomen kunnen dit regionale, of landelijke maatregelen worden. De kans is het grootst dat er regionale maatregelen bij zullen komen. 

Tags

4 Comments

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie