Worden mondkapjes verplicht? Of hoe zal de uitkomst zijn van het overleg van de 25 veiligheidsregio’s?

Het kabinet komt mogelijk wederom met een mondkapjes plicht. Er geldt nu natuurlijk al een mondkapjes plicht in het openbaar vervoer. Echter, volgens een aantal experts is de kans groot dat er ook nog een mondkapje plicht komt voor kappers en een aantal andere contactgroepen. Daarentegen vragen een aantal critici zich af of dit daadwerkelijk zin heeft, hebben zij gelijk?

Een nieuwe beslissing van het OMT

Vandaag op 28 september gaat het OMT weer vergaderen. Het OMT staat voor Outbreak Management Team. Dit zijn een aantal specialisten met veel kennis over de verschillende virussen. Zij zorgen er samen met het kabinet voor dat de juiste beslissingen genomen worden. Op dit moment geven zij extra veel aandacht aan de grotere steden in Nederland. Voornamelijk in de Randstad lopen het aantal besmettingen flink op. In de steden Rotterdam, Den Haag en Amsterdam stijgt het aantal corona besmettingen gigantisch. Hierdoor is de kans groot dat er wederom weer extra regels en richtlijnen bijkomen, zoals een mondkapje plicht bij kappers.

Zien de kappers een mondkapjes plicht wel zitten?

Het grootste gedeelte van de kappers in Nederland heeft liever geen mondkapjes plicht. Echter, mocht er een kans zijn dat ze anders wederom moeten sluiten? Dan zijn veel van hen toch bereid tot het kopen van een mondkapje en deze te dragen. Zeker in de Randstad van Nederland. In de Randstad loopt het aantal besmettingen zo gigantisch hard op, dat het noodzakelijk is om hier een aantal extra maatregelen in te voeren.

Landkaart van Nederland Coronavirus – Live Nieuws Update(s)

Mondkapje

Past het kabinet de strategie uit de zomer aan?

Naast dat de kans groot is dat het mondkapje kopen voor kappers verplicht wordt, bestaat er ook een kans dat de spatschermen verplicht gaan worden. Echter, dit geldt natuurlijk voornamelijk voor de contact beroepen, zoals kappers en nagelstylisten. De overheid wilt deze ondernemers waarschijnlijk niet voor een 2e keer sluiten. De financiële schade zou hierbij te groot zijn. Bovendien hechten veel mensen waarde aan hun bezoekje aan deze salons.

mondkapje

Voor wie gelden de nieuwe maatregelen waar vandaag over gesproken wordt?

Mochten er nieuwe maatregelen komen, dan is de kans groot dat deze voor het gehele land gaan gelden. Volgens de burgemeester van Nijmegen zorgen deze regionale maatregelen enkel en alleen voor verwarring. Om deze verwarring te voorkomen overlegt het kabinet vandaag met de veiligheidsregio’s om te bekijken wat de beste oplossingen zijn.

Wees optijd met het mondkapje kopen

Bij de invoer van deze wet is dat kans groot dat een goedkoop mondkapje kopen lastig wordt. Daarom wordt aangeraden om hier niet te lang mee te wachten. Bij tekorten kunnen de mondkapjes prijzen namelijk flink oplopen!

One Response

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie