corona medicijn

Nederland is inmiddels begonnen met vaccineren. Toch kan het nog lang duren voordat we geen last meer hebben van het coronavirus doordat er genoeg mensen gevaccineerd zijn. Er is van over de hele wereld vraag naar vaccinaties tegen het coronavirus en daarom is het lastig om voldoende vaccins te krijgen. In Nederland kunnen er door een tekort aan vaccins niet veel mensen ingeënt worden. Dit is niet alleen in Nederland een probleem. Daarom blijven wetenschappers onderzoek doen naar een mogelijk medicijn tegen het virus. 

Online Testen via Corona-teller.nl
corona medicijn

Medicijn tegen corona

Een medicijn tegen corona zou er voor zorgen dat er geen maatregelen meer nodig zijn om te voorkomen dat het virus zich verspreidt. De mensen die klachten beginnen te krijgen kunnen dit medicijn toegediend krijgen. Zo voorkom je dat de klachten erger worden. In Israël is een ziekenhuis wat beweert een medicijn tegen het coronavirus gevonden te hebben. Dit zou volgens hen maar liefst 96 procent effectief zijn bij mensen die ernstige klachten hebben als gevolg van hun besmettingen. Dat blijkt volgens het ziekenhuis uit de resultaten van het eerste onderzoek naar dit mogelijke medicijn.

Testgroep

Het Ichilov Medical Center in Tel Aviv claimt een medicijn tegen het coronavirus te hebben ontdekt. In dit ziekenhuis hebben ze het medicijn al getest op een groep mensen die besmet waren en matige tot ernstige klachten hadden. Het medicijn werd getest op een groep van 30 mensen. Deze mensen kregen het medicijn één keer per dag toegediend. Volgens het ziekenhuis was het medicijn bij 29 van de 30 mensen effectief binnen vijf dagen. Bij de andere patiënt duurde het iets langer voordat de klachten waren verdwenen. 

EXO-CD24

Het medicijn heet EXO-CD24 en dit bestrijdt de cytokinestorm. Dit is een soort overreactie van het immuunsysteem die vaak voorkomt bij mensen met ernstige klachten door het coronavirus. Wetenschappers vermoeden dat dit de oorzaak is van een groot deel van de sterfgevallen door het coronavirus. Het medicijn moet één keer per dag gedurende een paar minuten worden ingeademd. Volgens het Israëlische ziekenhuis moeten patiënten dit vijf dagen volhouden. Dan zouden alle klachten die je ervaart door het coronavirus verdwenen moeten zijn. 

Corona-teller.nl

Meer onderzoek 

Brazilaanse coronamutant

Deze eerste testfase zou er dus op wijzen dat het medicijn voor 96 procent effectief zijn. Dat is een goed teken, maar het gaat hierbij slechts om één onderzoek wat is gedaan door het ziekenhuis. Daarom kun je op dit moment nog niet met zekerheid zeggen of dit medicijn er voor gaat zorgen dat wij geen maatregelen meer nodig hebben om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Er moet ook nog onderzoek worden gedaan naar de eventuele bijwerkingen van dit medicijn alhoewel er volgens het Ichilov Medical Center geen bijwerkingen zijn.

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl
Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten