De nieuwe strengere coronamaatregelen die nodig zijn om het coronavirus in 2020 te overwinnen

De tweede coronagolf wordt met de dag heftiger. Hierdoor is de Nederlandse overheid genoodzaakt om in te grijpen. Zo zijn er vandaag nieuwe ingrijpende maatregelen aangekondigd die ervoor zouden moeten zorgen dat het coronavirus beter onder controle gehouden kan worden. De nieuwe coronamaatregelen die vanaf morgen in gaan hebben betrekking op een aantal sectoren. Onder andere de horeca treft het zwaar.

Gedeeltelijke lockdown

nieuwe corona maatregelen regels lockdown 13 oktober 2020

Bekijk de lockdowns op Kaart van Nederland per gemeente!

Mondkapjes gaan verplicht worden in publieke ruimtes

Om ervoor te zorgen dat het coronavirus sneller onder controle komt, wordt er het dringende advies gegeven om in publieke ruimtes mondkapjes te dragen. Vanwege juridische aspecten is het nog niet mogelijk om dit verplicht te stellen. Wel is de overheid bezig om dit op korte termijn wel voor elkaar te krijgen. Het zal dan ook niet lang duren voordat het verplicht is om een mondkapje te dragen in bijvoorbeeld een theater. Tot die tijd ligt de verantwoording bij de mensen zelf en is het noodzaak dat men hier zo veel als mogelijk is rekening mee houdt.

nieuwe coronamaatregelen

Voor de scholen verandert er niks

In de nieuwe coronamaatregelen is er geen verandering op het gebied van scholing. Scholing is belangrijk voor ons land en daarom kunnen hier niet te veel maatregelen worden getroffen. Wel geldt ook hier het advies om in publieke ruimtes zoals de kantine, een mondkapje te dragen. Mocht het virus zich nog verder verspreiden, dan zullen er zeer waarschijnlijk ook bij de scholen extra maatregelen getroffen worden.

De horeca wordt nogmaals zwaar getroffen

De horeca wordt het hardst getroffen door de nieuwe maatregelen. Zo dienen zij morgen de deuren voor een langere periode te sluiten. De exacte tijdsduur van deze coronamaatregel is nog niet bekend. Wel is er gezegd dat dit minimaal vier weken het geval zal zijn. De kans dat het bij deze vier weken blijft is klein. Om de horecagelegenheden tegemoet te komen, worden er regelingen getroffen. Door deze regelingen te treffen probeert de regering de hoeveelheid schade in deze sector te beperken.

coronamaatregelen

De routekaart bepaalt de maatregelen die zullen volgen

Om de bevolking duidelijkheid te geven op het gebied van de coronamaatregelen is er een coronaroutekaart opgesteld. In deze routekaart staat aangegeven wat er gebeurt wanneer de coronacijfers nog hoger op blijven lopen. In de routekaart zijn er vier fases opgenomen. De fase waar we ons in bevinden hangt vooral af van de hoeveelheid besmettingen die er zijn. Door een routekaart te hanteren hoopt de overheid voor meer duidelijkheid en bewustwording bij het volk te zorgen.

Tags

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie