Boosterprik in de CoronaCheck-app toevoegen

Als je een boosterprik hebt gehad komt deze niet automatisch in de CoronaCheck-app. Je moet de boostervaccinatie zelf toevoegen, door opnieuw in te loggen met je DigiD. Dit proces is erg simpel en in enkele minuten gebeurd, lees stap voor stap hoe je de boostervaccinatie kunt toevoegen aan de Corona-app.

Coronatoegangsbewijs verloopt op 1 Februari

De boosterprik is op steeds meer plekken nodig, vanaf 1 februari in heel Europa. Daarom is de GGD druk bezig om te zorgen dat iedereen zijn booster-vaccinatie op tijd krijgt (Boosterprik afspraak maken). Heb jij de boosterprik al gehad? Dan wil je deze zo snel mogelijk toevoegen in de CoronaCheck-app, hierdoor krijg je een QR-code met boosterprik.

Vanaf 1 februari 2022 is de boosterprik ook in Nederland verplicht voor het coronatoegangsbewijs. Je oude coronatoegangsbewijs en bijbehoren QR-code zal op deze datum verlopen. Hiermee wil het kabinet de regels voor de CoronaCheck-app in Nederland gelijk houden aan de Europese QR-code regels.

Boosterprik ophalen in de app

Boosterprik ophalen corona app

Vaccinaties als de boosterprik worden niet automatisch toegevoegd in de CoronaCheck-app. Na de boostervaccinatie moet je de vaccinatiegegevens opnieuw ophalen met DigiD:

 1. Open de CoronaCheck-app
 2. Klik rechtsboven op het + teken
  Er opent een scherm met de optie om een Vaccinatiebewijs, herstelbewijs of testbewijs op te halen
 3. Klik op Vaccinatiebewijs
 4. Klik op Log in met DigiD
 5. Na het inloggen met DigiD wordt je automatisch doorgestuurd naar de CoronaCheck-app waar je extra QR-code met Prikbewijs staat.

Houd er rekening mee dat je voor elke prik een nieuwe QR-code krijgt. Zorg ervoor dat je bij het scannen bij toegang altijd de meest recente QR-code selecteert in de app.

Boostervaccinatie QR-code op papier

Als je gebruik maakt van een QR-code op papier moet je deze ook vernieuwen. Volg de stappen op Digitaal corona certificaat printen in 3 stappen om de nieuwe Boosterprik QR-code uit te printen.

CoronaCheck-app werkt niet

Als de boostervaccinatie niet verschijnt in de CoronaCheck-app of je andere problemen ervaar volg deze stappen:

 1. CoronaCheck-app opnieuw opstarten
  1. Sluit de app volledig af door deze weg te swipen.
  2. open de Corona-app opnieuw om te zien of het probleem is opgelost
 2. Herstart je mobiele telefoon
  1. We verwijzen je naar de handleiding van je telefoon voor het volledig opnieuw opstarten
  2. Ga naar de app en haal de boosterprik opnieuw op om te zien of het probleem is verholpen
 3. Herinstalleer de CoronaCheck-app
  1. Verwijder de app door deze lang in drukken en vervolgens op het kruisje te klikken
  2. Installeer de app opnieuw uit de Google Playstore of Apple Appstore
  3. Login opnieuw in met je DigiD om te zien of het probleem is verholpen

Wanneer staat de booster in corona app?

De boosterprik moet je handmatig toevoegen in de corona app. Het toevoegen van je booster aan de CoronaCheck-app duurt slechts enkele minuten. Na het toevoegen is de nieuwe QR-code direct zichtbaar.

Boosterprik toevoegen aan de app lukt niet, wat nu?

Als na alle eerdere stappen je coronabewijs nog steeds niet zichtbaar is in de app. Kun je gratis bellen naar de CoronaCheck-app helpdesk op: 0800-1421 of het internationale nummer: +31707503720. De helpdesk is 7 dagen per week bereikbaar tussen 8:00 en 20:00 uur.

Kan ik een boosterprik uit het buitenland registreren?

Helaas is het op dit moment niet mogelijk om een boostervaccinatie uit het buitenland te registeren in de CoronaCheck-app. We raden je aan om de boosterprik in Nederland te halen bij de GGD.

Komt de boosterprik ook op de QR-code?

Ja, je krijgt een nieuwe QR-code voor de boostervaccinatie. Deze moet je wel even handmatig toevoegen door deze op te halen in de corona app.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie