coronastrijd

Het leek even de goede kant op te gaan met het coronavirus. Zo hadden we de eerste variant van het virus enigszins onder controle en werden de vaccins goedgekeurd. Niet lang na dit goede nieuws kwam er ook slecht nieuws. Zo is er in Engeland een virus ontdekt die daarvoor erg veel problemen zorgt. Om te voorkomen dat we in Nederland tegen dezelfde problemen aanlopen, wordt de lockdown verlengd. Het is dan ook van belang dat we er nu alles aan doen om het dagelijks aantal nieuwe besmettingen per dag zo laag mogelijk krijgen.

Het aantal sociale contacten beperken in strijd tegen corona

Om ervoor te zorgen dat de Britse variant van het coronavirus zich niet te snel in ons land verspreid, is het belangrijk dat we er alles aan doen om het in te dammen. Een manier om te voorkomen dat er besmettingen tot stand komen, is het van belang dat we de sociale contacten echt zo veel mogelijk beperken. Volgens Van Dissel van het RIVM kan het beperken van sociale contacten het verschil maken.

coronastrijd

Om het aantal sociale contacten te beperken, wordt er gedacht aan een avondklok. Echter, de avondklok zorgt voor veel ophef in Nederland. Grote groepen mensen zijn het hier niet mee eens. Volgens de persconferentie van gister wordt er nu gekeken naar hoe effectief een avondklok kan zijn. Als het blijkt dat dit een goede aanpak kan zijn, dan gaat het alsnog worden toegepast. Daarnaast wordt er ook gekeken naar andere alternatieven. 

Een erg hoog R-factor in London

Op dit moment zorgt de Britse variant van het coronavirus voor erg veel problemen in London. De R-factor ligt daar op dit moment op 1,3. Dit houdt in dat elke tien personen 13 anderen besmetten. Dit leidt tot overvolle ziekenhuizen en lastige keuzes. Zo moeten artsen nu besluiten wie er blijft leven en wie niet. Om te voorkomen dat wij ook met zulke horrorscenario’s te maken krijgen, dienen we nu in te grijpen. Alles wat helpt bij het beperken van de verspreiding moeten we met beiden handen aangrijpen. Alleen zo krijgen we ook deze variant van het virus onder controle. Welke extra maatregelen er genomen gaan worden, zal in verloop van tijd vanzelf duidelijk worden.

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten