Carnaval maatregelen worden pas half februari bekend

Na een gesprek met de zogenaamde carnavalsburgemeesters verklaarde minister Dilan Yesilgöz (Justitie en Veiligheid): “Het is nog te vroeg om de knoop door te hakken.” De burgemeesters zullen de komende weken scenario’s maken voor hoe dit jaar carnaval gevierd kan worden. “Want carnaval zal er hoe dan ook zijn”, legde Yesilgöz uit.

Update: veel mensen willen duidelijkheid over het carnaval van dit jaar

In de komende weken zal worden onderzocht hoe carnaval op een verantwoorde manier kan worden gevierd. Het definitieve besluit over de regels zal in de tweede helft van februari worden genomen.

We hebben geen idee hoe het in de toekomst met het virus zal gaan,’ zegt de onderzoeker.

Yesilgöz verklaarde na het interview: “We doen het stap voor stap, het is al ingewikkeld genoeg.” “Toch zal carnaval niet meer zijn zoals het was voor Corona. Het is geweldig dat de burgemeesters gaan uitzoeken hoe het wel moet.”

De vergadering werd ook bijgewoond door Hubert Bruls, de voorzitter van de Veiligheidsraad. Ook hij vindt dat het besluit eerder vroeger dan later moet worden genomen, omdat “er in de komende weken nog veel kan veranderen. We hebben geen idee hoe het tegen die tijd met het virus zal gaan.”

Is er een uitzondering tijdens carnaval?

De 1,5 meter is zonder twijfel de meest omstreden kwestie. Vanwege het carnaval met 1,5 meter tussen de individuen, zal men er in Brabant en Limburg waarschijnlijk om gniffelen. “Gaat u het dulden?” Laat u het toe? We moeten hier zo snel mogelijk werk van maken. “We gaan het half februari proberen”, merkte Bruls op.

Yesilgöz aarzelt om tijdens carnaval een uitzondering op de beperkingen toe te staan. “Corona daarentegen maakt die uitzondering niet.” We moeten uitzoeken welke scenario’s mogelijk zijn.”

Dus, in de komende weken, zal ik ideeën verzamelen. Scenario’s maken. De burgemeesters van de kleinere steden die vanavond niet aanwezig konden zijn, zullen dat ook doen. Daarna zullen de ministers weer bij elkaar komen om een definitieve carnavalsevaluatie te maken.

Is carnaval in de zomer mogelijk? ‘Het is veel te warm in dat pak.’

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie