KLM schrapt vluchten naar Japan en China

De sancties tegen Rusland hebben ertoe geleid dat KLM vluchten naar locaties buiten Rusland heeft geannuleerd. Omdat ze via het Russische luchtruim vliegen, worden vluchten naar Zuid-Korea, Japan en China tot donderdag geannuleerd.

Zaterdag werden twee KLM-vluchten naar Moskou en Sint-Petersburg geannuleerd. Als gevolg van sancties van de Europese Unie is het illegaal om vliegtuigonderdelen naar Rusland te vervoeren, zelfs voor persoonlijk gebruik. Als gevolg daarvan kan KLM de veiligheid van vluchten naar of door Rusland niet meer garanderen.

KLM zoekt naar alternatieven

De luchtvaartmaatschappij moet nog uitzoeken hoe vluchten die normaal via Rusland zouden gaan, kunnen worden omgeleid. Voortaan kunnen deze vliegtuigen via het Midden-Oosten naar Aziatische bestemmingen vliegen.

Nederland heeft zondag, net als verschillende andere Europese landen, zijn luchtruim off-limits verklaard voor Russische vluchten. Zondag werd een vrachtvliegtuig van Rusland naar Schiphol, de belangrijkste Nederlandse luchthaven, geannuleerd, aldus Schiphol.

Volgens een woordvoerster zijn er ongeveer 28 vluchten per week tussen Schiphol en Russische bestemmingen. Zij heeft geen aanwijzingen gekregen dat reizigers op de luchthaven zijn gestrand als gevolg van de beperking van het luchtruim.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie