In Nederland is er veel onduidelijk over het mondkapje, hoe zit het nou echt vanaf 1 oktober?

Sinds een aantal maanden is het mondkapje verplicht in het openbaar vervoer. Echter, het is niet mogelijk om de medische mondkapjes te dragen. Deze beschermingsmiddelen zijn namelijk nodig voor de gezondheidszorg. Hierdoor vragen veel mensen zich af om het mondmasker in het openbaar vervoer daadwerkelijk zinvol is. Hier is de Nederlandse overheid helaas niet heel duidelijk over. Hoe zit het met het mondkapje in Nederland en hoeveel effect heeft het mondkapje?

mondkapje Nederland

Het mondkapje in Nederland

De kans is groot dat iedereen een gedeelte van de discussie over het mondkapje eens meegekregen heeft. Tijdens deze discussie zijn er veel verschillende partijen het niet met elkaar eens. Dit komt voor het grootste gedeelte door de verdeeldheid in Nederland. De ene helft vindt dat het dragen van een mondmasker absoluut niet nodig is. Daarentegen denken andere mensen dat het dragen van een mondmasker wel zinvol is. Hierdoor wisselt de Nederlandse overheid continu van beleid.

De richtlijnen op dit moment

Op dit moment is het verplicht om een mondmasker te dragen in het openbaar vervoer. Daarnaast wordt het aangeraden om gebruik te maken van een mondmasker in alle verschillende openbare ruimtes, zoals winkels en kapsalons. Echter, het is tot op heden nog niet helemaal verplicht gesteld. Hierdoor heerst er veel onduidelijkheid bij het grootste gedeelte van de ondernemers.

Landkaart van Nederland Coronavirus – Live Nieuws Update(s)

mondkapje Nederland

De mening van viroloog Ab Osterhaus over het mondkapje

Het grootste gedeelte van de Nederlanders heeft te weinig kennis over het virus om hier een goed oordeel over te kunnen vellen. Viroloog Ab Osterhaus daarentegen, hij heeft veel kennis over de verschillende virussen. Echter, voor hem is het ook niet helemaal duidelijk wat de Nederlandse overheid nou eigenlijk wilt. Volgens hem is er veel behoefte aan duidelijkheid voor de gehele Nederlandse samenleving.

90% van de Nederlanders heeft het virus nog niet gehad

Doordat 90% van de Nederlanders het coronavirus nog niet heeft gehad, is het uiterst verstandig als iedereen een mondkapje zou dragen in afgesloten ruimtes. Zelfs als zou dit mondmasker maar 10% of 20% van de besmettingen voorkomen, is dit de moeite absoluut waard. Zeker in afgesloten ruimtes. Het is immers een feit dat het virus sneller verspreid wordt in een afgesloten ruimte. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie