Coronabesmettingen dalen, 5000 minder dan gisteren

In Nederland neemt het aantal besmettingen met corona snel af. Vanaf gisterochtend en vanochtend heeft het RIVM 27.438 nieuwe infectiemeldingen ontvangen. Dit is beduidend minder dan de 32.919 nieuwe coronagevallen die in de voorgaande 24 uur zijn gevonden.

Deze week heeft het RIVM 250.993 positieve testresultaten ontvangen. Dit komt neer op gemiddeld 35.856 nieuwe besmettingen met corona per dag. Dit is een drastische daling ten opzichte van de week ervoor, toen gemiddeld 49.655 positieve gevallen per dag werden gemeld.

In Amsterdam komen de meeste nieuwe corona-besmettingen voor

De meeste nieuwe besmettingen werden ontdekt in Amsterdam, met 1273 gevallen. Utrecht komt met 938 nieuwe ziektegevallen op de tweede plaats. Er waren 685 positieve testbevindingen in Groningen en 593 in Den Haag. Met 555 nieuwe besmettingen rondt Rotterdam de top vijf af.

Vandaag heeft het RIVM drie nieuwe sterfgevallen bekend gemaakt. Dit hoeft niet te betekenen dat deze personen in de afgelopen 24 uur zijn overleden, aangezien het soms lang duurt voordat coronadoden bij het RIVM worden gemeld. Gisteren zijn volgens het instituut zes mensen overleden aan een coronabesmetting.

Ook de cijfers van ziekenhuizen zijn gedaald.

In de Nederlandse ziekenhuizen nemen de aantallen eveneens af. Er zijn vandaag 39 coronapatiënten minder in het ziekenhuis dan een dag eerder. De daling is echter volledig toe te schrijven aan het toegenomen aantal coronapatiënten op verpleegafdelingen. Volgens gegevens van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiëntendistributie (LCPS) is het aantal coronapatiënten op intensive care-afdelingen constant gebleven.

Dit is de vijfde dag op rij dat het aantal is gedaald. De daling was gisteren nog meer uitgesproken. In vergelijking met vrijdag waren er 115 minder coronapatiënten in het ziekenhuis.

Er zijn vandaag 169 coronapatiënten op de ICU’s, precies zoals gisteren. Op de verpleegafdelingen zijn er 1190 coronapatiënten, tegen 1229 een dag eerder.

Verscheidene van de personen die positief testten op het coronavirus, waren opgenomen om een andere reden dan het coronavirus. Degenen die in het ziekenhuis zijn opgenomen voor hart- of maagproblemen, bijvoorbeeld, kunnen in deze categorie vallen. Zij zijn toevallig positief voor het coronavirus, volgens de resultaten van een coronavirustest. In de dagelijkse ziekenhuiscijfers maakt het LCPS geen onderscheid tussen patiënten die met of vanwege coronavirus zijn opgenomen.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie