Veel arrestaties en boetes bij Franse konvooiprotest

Het aantal mensen dat in Frankrijk is gearresteerd als gevolg van de zogenaamde vrijheidskonvooien is gestegen tot 97. Volgens de Franse politie zijn ook 513 demonstranten beboet. 81 mensen worden sinds zondag nog vastgehouden. Bijna 7.000 politiemensen staan momenteel stand-by voor het geval zondag nieuwe stappen worden ondernomen.

De deelnemers protesteerden zaterdag tegen de draconische wetten van Frankrijk. De konvooien waren vanuit het hele land naar de hoofdstad gereisd, geïnspireerd door het protest van de truckers in Canada. Onder hen waren vrachtwagens, campers, motorfietsen en personenauto’s.

Protest ontregeld verkeer Parijs

Ondanks een verbod zijn deelnemers aan zogenaamde vrijheidskonvooien er zaterdag in geslaagd het verkeer in Parijs te ontregelen. De politie gebruikte traangas op de Champs-Élysées en bij de Arc de Triomphe om demonstranten uiteen te drijven. Zaterdag werden in de omgeving van Parijs bijna duizend auto’s tegengehouden.

De politie had gewaarschuwd dat konvooien op weg naar de hoofdstad op harde represailles zouden stuiten. Er werden strenge straffen afgekondigd, waaronder hoge boetes, gevangenisstraffen en meerjarige rijverboden.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie