Economische verschillen door de corona crisis, hoe zal de toekomst van Nederland eruit gaan zien?

Op dit moment heeft de hele wereld last van het coronavirus. Dit komt doordat het virus ontzettend besmettelijk is en nare gevolgen kan hebben. Zo blijkt uit recent onderzoek dat het virus de hersenen kan aantasten, maar daarnaast ook een gedeelte van de longinhoud kan verminderen. Doordat het virus zulke vervelende gevolgen heeft en ook nog eens zo besmettelijk is, wordt het ook wel een pandemie genoemd. Deze pandemie heeft veel impact op de economie over de hele wereld. Zeker in Nederland hebben veel bedrijven last van de gevolgen van het coronavirus. Hoe gaan deze bedrijven er mee om?

Corona Nederland Statistieken bekijken

corona

Paniek in de horeca door de corona crisis

Afgelopen dinsdag zijn er nieuwe maatregelen aangekondigt voor de verschillende horeca zaken in Nederland. Alle horeca is de komende vier weken gesloten. Voor veel bedrijven betekent dit dat zij geen omzet kunnen draaien. Hierdoor zullen sommige bedrijven natuurlijk failliet gaan of mensen moeten ontslaan. Wanneer er bedrijven failliet gaan en er mensen ontslagen worden, is de kans groot dat deze mensen in de schulden terecht komen. Zeker voor gezinnen in Nederland is dit natuurlijk ontzettend vervelend. Om er toch voor te zorgen dat de gezinnen in Nederland voldoende te eten hebben, is er een speciale actie gestart door het Rode Kruis.

Bedrijven die profiteren van de corona crisis 

Naast dat veel bedrijven het zwaar hebben door de corona crisis, zijn er natuurlijk ook bedrijven die kunne profiteren van deze crisis. Zeker bedrijven die producten via het internet verkopen, zullen merken dat zij veel meer omzet draaien. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor het bedrijf Hello Fresh. Dit bedrijf verwacht zelfs dat de jaaromzet dit jaar verdubbeld. Doordat sommige bedrijven zo ontzettend hard groeien, is de kans groot dat er in de toekomst veel economische verschillen ontstaan in Nederland. Dit is natuurlijk ontzettend slecht voor de samenleving. De economische ongelijkheid kan de samenleving zelfs ontwrichten. 

corona

Klappen door de corona crisis

Er zijn ook een aantal mensen die profiteren van de corona crisis. Dit zijn in de meeste gevallen mensen die voorafgaand aan de crisis al veel geld hadden. Een groot deel van hen heeft het geld namelijk geïnvesteerd in aandelen en vastgoed. Veel aandelen zijn in waarde gedaald, maar daarentegen zijn sommige aandelen ook aanzienlijk gestegen. Dit geldt voornamelijk voor de aandelen in de tech en farmacie. Het is dus duidelijk dat hier de minste klappen vallen door de corona crisis. De werkende Nederlanders worden het hardst geraakt. 

Landkaart van Nederland Coronavirus – Live Nieuws Update(s)

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie