Het coronavirus heeft veel impact op de sport. Hoe zal de toekomst van de sport er in Q4 uit gaan zien?

Sinds een aantal maanden heeft heel de wereld last van het coronavirus. Helaas heeft het virus al ontzettend veel slachtoffers gemaakt. Dit komt doordat het virus ontzettend besmettelijk is, maar daarnaast ook veel schade kan veroorzaken. Zo heeft het virus al aan erg veel mensen het leven gekost. Om ervoor te zorgen dat het virus niet nog meer slachtoffers maakt, kiezen experts ervoor om het virus op een juiste manier in te dammen. Helaas zijn hier meerdere vervelende maatregelen voor nodig die invloed hebben om bijna heel de wereld, dus ook op de sport. Gaat de sport deze corona crisis overleven?

corona

Maatregelen bij sportclubs

Er zijn een aantal verschillende sportclubs waar het virus voor veel slachtoffers heeft gezorgd. Daarnaast zijn bijna alle sportclubs sinds vorige week dinsdag gesloten. De Nederlandse Overheid heeft besloten om alle teamsporten af te lasten, behalve een aantal sporten voor jonge kinderen. Daarnaast mogen de sporten waarbij 1.5 meter afstand gehouden kan worden natuurlijk ook nog gewoon doorgaan. Zo blijven de tennisbanen nog steeds open. Echter, er zijn ook een aantal clubs waar momenteel geen leden meer mogen komen, hoe gaan zij dit oplossen?

Vermindering van leden door het coronavirus

Door het coronavirus mogen veel sporten niet meer doorgaan. Hierdoor is de kans groot dat erg veel bestaande leden hun lidmaatschap opzeggen. Helaas zijn er een aantal clubs waarbij dit gaat leiden tot een faillissement. Volgens de Nederlandse Overheid kan dit natuurlijk nooit de bedoeling zijn en is het van belang dat er enkele maatregelen gaan komen zodat de amateurverenigingen het hoofd boven water kunnen houden. De Nederlandse overheid zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om financiële hulp te geven aan de clubs. Echter, volgens een aantal tegenstanders van deze hulp is het belangrijker om eerst de Nederlandse gezinnen hulp te bieden. 

corona

Hoe gaat dit bij professionals? 

Natuurlijk hebben ook de professionals last van de corona crisis. Zo mogen er geen supporters meer in de stadions komen. Dit zal helaas voor veel minder inkomsten zorgen bij de meeste clubs. Echter, gelukkig zijn er een aantal sporters die aangegeven hebben dat zij salaris in willen leveren om de clubs te kunnen redden. Daarnaast krijgen de clubs natuurlijk nog steeds televisiegelden. Zo werden afgelopen week de wedstrijden in de Eredivisie nog gewoon uitgezonden. De kans is groot dat de Eredivisie voorlopig nog door gaat. Mits er geen onderlinge besmettingen zijn natuurlijk.

Besmettingen Coronavirus bekijken op kaart Nederland

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie