Veel mensen hebben minder geld door de 2e golf van het coronavirus. Hoe gaan zij hier op een goede manier mee om?

Sinds een aantal weken heeft Nederland opnieuw strengere maatregelen om het coronavirus de kop in te drukken. Echter, helaas hebben een aantal van deze maatregelen veel effect op de economie in Nederland. Niet alleen in Nederland, maar ook alle andere landen in de wereld hebben last van de economische gevolgen van de pandemie. Door deze vervelende gevolgen hebben erg veel Nederlanders tegenwoordig minder geld te besteden. Zeker mensen in de horeca hebben het op dit moment zwaar, maar hoe gaan zij hier nou eigenlijk mee om?

corona

Corona Nederland Statistieken bekijken

De nieuwe maatregelen in Nederland

In Nederland zijn er allerlei verschillende maatregelen afgekondigd om het coronavirus terug te dringen. Dit heeft voor een deel te maken met de verschillende besmettingen en het aantal ziekenhuisopnames. Doordat de signaalwaarde in Nederland boven de 1.0 is uitgekomen, heeft de Nederlandse overheid besloten om een aantal extra maatregelen af te roepen. Zo is de horeca de komende 4 weken gesloten. Echter, doordat deze maatregelen afgelopen dinsdag van kracht zijn gegaan, hebben veel ondernemers besloten om personeelsleden te ontslaan of zelfs de stekker uit de onderneming te trekken. Helaas hebben veel Nederlanders hier last van.

Ontslagen en failliet door het coronavirus

Helaas kunnen sommige ondernemers hun hoofd niet meer boven water houden. Dit komt doordat een groot deel van de ondernemers hun hoofd momenteel niet meer boven water kunnen houden. Helaas heeft dit vervelende gevolgen voor veel mensen. Zo hebben gezinnen niet meer voldoende geld om alle boodschappen te kunnen doen. Om dit probleem op te lossen heeft het Rode Kruis een speciale giro geopend. Door middel van deze actie hoopt het Rode Kruis te kunnen voorkomen dat gezinnen in Nederland zonder voedsel komen te zitten. Wanneer een bedrijf failliet gaat, zijn er veel partijen die hier schade aan ondervinden, zoals werknemers, de eigenaar van het bedrijf, maar daarnaast natuurlijk ook de leveranciers van het bedrijf. 

corona

Hoe gaan slachtoffers van de corona crisis met de huidige situatie om?

In Nederland proberen slachtoffers van de corona crisis zo goedkoop mogelijk te leven. Zo kopen zijn enkel nog boodschappen in de aanbieding. Daarnaast is het voor veel mensen niet meer mogelijk om nieuwe kleding aan te schaffen. Zeker voor gezinnen met kinderen in dit natuurlijk ontzettend schrijnend. Het is dan ook van belang dat iedereen zijn of haar steentje bijdraagt om de armoede door de corona crisis zo veel mogelijk te stoppen. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie