Versoepelen coronamaatregelen 2 maart politiek besluit volgens RIVM, mogelijk derde golf op komst

Er zijn in Nederland op dit moment erg veel maatregelen tegen het coronavirus. Het is hard nodig dat er maatregelen zijn, maar het is wel van belang dat er zo snel mogelijk wordt gekeken naar het versoepelen van deze maatregelen. Dat komt doordat deze maatregelen naast een positief effect op het aantal nieuwe besmettingen ook negatieve effecten hebben voor de Nederlandse maatschappij. De economie gaat namelijk steeds verder achteruit als gevolg van de maatregelen tegen het coronavirus. Er zijn bijvoorbeeld erg veel bedrijven die het begin van de coronacrisis niet hebben overleefd. 

corona versoepelingen

Coronacrisis

Vanaf het moment dat het coronavirus voor het eerst in Nederland werd ontdekt, zijn er maatregelen genomen om te voorkomen dat dit virus zich verder verspreidt door het land. Dat is hard nodig geweest aangezien er veel nieuwe mensen besmet raakten en deze trend zou zo doorgaan als er geen maatregelen werden genomen. Toch is het voor veel mensen erg vervelend dat er zo veel maatregelen nodig zijn om het virus tegen te houden. Deze maatregelen zorgen er bijvoorbeeld voor dat veel jongeren depressief zijn doordat zij veel dingen niet meer kunnen doen zoals dat vroeger wel kon.

De publieke opinie

Het is natuurlijk niet mogelijk om iedereen tevreden te houden als je moet bepalen of er wel of geen maatregelen komen. Daarom is het van belang om objectief te kijken naar de regels die wel of niet nuttig zijn om verspreiding van het virus te voorkomen. Toch lijkt het kabinet nu beïnvloed te worden door de publieke opinie. Het lijkt er namelijk op dat een groot deel van de Nederlanders snakt naar versoepelingen van de strenge maatregelen. RIVM-topvrouw Aura Timen zegt dat het kabinet zich te veel heeft laten beïnvloeden door de mening van het volk. 

Derde golf

Volgens Aura Timen wijst het stijgende aantal besmettingen van de laatste dagen mogelijk op het begin van een derde golf. Daarom vindt zij het onbegrijpelijk dat Mark Rutte versoepelingen van de maatregelen heeft aangekondigd. De afgelopen week werden er zo’n 19 procent meer positieve tests afgenomen dan in de weken daarvoor. Dit is grotendeels te wijden aan de komst van de nieuwe Britse variant van het coronavirus. Timen zegt dat je versoepelingen van de maatregelen heel zorgvuldig moet doorvoeren. Iedere versoepeling zorgt er immers voor dat er meer mensen ziek worden en zorg nodig hebben in een ziekenhuis.

corona virus 5948

Politiek besluit

De RIVM-topvrouw vindt dat het versoepelen van de huidige maatregelen een politiek besluit is. In het land zijn ontzettend veel mensen die hoopten op versoepelingen en daar heeft het kabinet uiteindelijk aan toegegeven. Timen zegt dat het van belang is dat mensen op de hoogte zijn van de gevolgen van dit soort versoepelingen. Als mensen dat weten kunnen zij de afweging maken wat meer waarde heeft.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie