Protest tegen coronamaatregelen: horeca dreigt volgende week de terrassen te openen

Op dit moment zijn er in Nederland relatief strenge coronamaatregelen. Daarom zijn er steeds meer mensen die vinden dat er meer versoepelingen moeten komen. De laatste persconferentie viel voor veel mensen tegen. Dat komt doordat zij hadden gehoopt dat er na 2 maart weer meer mogelijk zou zijn. Natuurlijk zijn er wel een aantal kleine versoepelingen aangekondigd, maar dit is voor veel mensen niet genoeg. Het is uiteraard fijn dat bijna alle contactberoepen weer aan het werk kunnen, maar veel mensen vonden bijvoorbeeld dat het ook tijd was voor meer vrijheid voor de horeca.

corona restaurant

Contactberoepen weer aan het werk

Tijdens de laatste persconferentie heeft Mark Rutte aangekondigd dat de meeste contactberoepen weer aan het werk kunnen. Zo is het binnenkort bijvoorbeeld weer mogelijk om rijles te krijgen en dus ook om een rijexamen te doen. Deze versoepeling was hard nodig voor het CBR aangezien er in totaal al meer dan 600.000 praktijk of theorie-examens zijn afgezegd door toedoen van de coronamaatregelen. Dat heeft er voor gezorgd dat er ontzettend veel mensen zijn die door corona maanden langer doen over het behalen van hun rijbewijs. 

Meer ruimte voor de scholen

De versoepelingen voor contactberoepen zoals rijscholen en kappers zijn niet de enige versoepelingen die op 2 maart zullen ingaan. Het is bijvoorbeeld voor middelbare scholen en MBO’s weer mogelijk om deels open te gaan. Dit zal betekenen dat de meeste klassen ongeveer één dag in de week op school les kunnen krijgen. Hierbij zal rekening worden gehouden met het totale aantal mensen wat binnen de school aanwezig is op dat moment. Veel leerlingen vinden het fijn om weer deels op school les te krijgen aangezien de kwaliteit van de lessen via het internet een stuk lager is dan wanneer je op locatie les hebt.

De horeca

Op 2 maart zullen er geen verdere versoepelingen zijn voor de horeca. Dit is ontzettend vervelend voor iedereen die in de horeca werkt of een eigen zaak heeft. Veel horeca-ondernemers snappen niet dat de horeca zo lang moet wachten op versoepelingen terwijl de winkels wel weer deels open kunnen. Daarom roept een groep van 65 regionale afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland ondernemers op om hun terrassen komende dinsdag gewoon open te gooien. De actiegroep vindt het nergens op slaan dat de horeca volledig dicht moet blijven door de coronamaatregelen. 

corona 21

Mogelijkheden om open te gaan

Volgens de actiegroep zijn er genoeg mogelijkheden waarop horecagelegenheden op een veilige manier open kunnen gaan. Vooral bij zaken die een eigen terras hebben is dit relatief makkelijk te realiseren. De mensen kunnen dan in de buitenlucht zitten op voldoende afstand van elkaar. In januari was er ook een groep horeca-ondernemers die dreigde om hun deuren weer te openen. Uiteindelijk werd hier vanaf gezien door het hoge aantal coronabesmettingen van dat moment. Nu vindt de horeca dat het tijd is dat ook zij meer ruimte krijgen.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie