Nieuwe Coronagolf: 64% Meer Positieve Corona-testen

Het RIVM heeft in de afgelopen week het aantal mensen met een positieve coronatest met 64 procent zien toenemen ten opzichte van de week daarvoor.

Nederland: Besmettingen, Ziekenhuisopnames, Doden en vaccinatie cijfers vandaag (14-06-2022)

‘Ook in de rioolwatersurveillance wordt een stijging in dezelfde orde gezien’, aldus het RIVM. Dit heeft nog niet veel meer opnames in het ziekenhuis van mensen met COVID-19 opgeleverd omdat er al sinds begin juni meer positieve testen worden gedaan.

‘De BA.4-/BA.5-varianten voor de omroepen’

In heel Nederland nam afgelopen week het aantal mensen met een positieve test toe (+64% gemelde testen). De stijging was te zien onder alle leeftijdsgroepen. De stijging was het grootst in Amsterdam-Amstelland, Utrecht en Hollands-Midden. Een mogelijke verklaring voor de stijging is de opmars van de BA.4-/BA.5-varianten die steeds meer terrein winnen in Nederland.

Meer virusdeeltjes in het riool

In het water in het riool neemt het aantal virusdeeltjes sinds twee weken in heel Nederland toe. Daar komt nog bij dat de deelnemers van Infectieradar meer klachten kunnen voorkomen van COVID-19 zoals hoesten of spierpijn. Ook het aantal zogenaamde “positieve” zelftesten op infecties bij de leden van Infectieradar neemt toe.

Coronagevallen in ziekenhuizen nog laag

Ondanks de stijging van het aantal opgenomen patiënten, het aantal positief geteste verpleeghuisbewoners neemt niet hard toe. Alhoewel het virus op dit moment niet tot ziekenhuisopnames leidt, kan het zeker voor kwetsbare groepen, nog steeds ernstige gevolgen hebben. 

‘Is er iets met je zelftest gebeurd? Zorg dan voor een test.’

‘Het blijft echter verstandig om bij klachten altijd een zelftest te doen. Griep komt weinig voor op dit moment. Verkoudheidsklachten kunnen dus duiden op een besmetting met het coronavirus’, zo waarschuwt het RIVM.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie