Coronavirus in Haarlem Kaart, Aantal besmettingen en het lokale Nieuws

Er zijn in Haarlem 12 inwoners positief getest op het coronavirus. Daarvan zijn er 0 mensen opgenomen in het ziekenhuis omdat ze positief getest zijn op corona in Haarlem. Het aantal besmettingen met corona in Haarlem per 100.000 mensen komt neer op 7.

Coronacijfers Haarlem vandaag, 27 mei

Coronavirus besmettingen* 12
Ziekenhuisopnames 0
Doden met COVID 206
Corona vaccinatiegraad (1e/volledig) 83% / 82%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
 Coronavirus Nederland Cijfers

In Nederland zijn tot nu toe 8.080.027 mensen besmet met corona. Hiervan zijn er 109.763 opgenomen in een ziekenhuis. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 Nederlanders overleden aan covid-19. Hieronder een visualisatie van de Corona cijfers in Nederland, 28 mei geeft het RIVM Haarlem nieuwe data uit en wordt dit bericht geupdate.

Kaart Haarlem

Kaarten van Coronadashboard Haarlem van de Rijksoverheid met daarop gevisualiseerd het aantal Besmettingen met Corona.

Kaart Besmettingen Haarlem
kaart van Haarlem - corona-teller.nl - Coronavirus Haarlem Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Haarlem
Ziekenhuisopnames Haarlem - Kaart Corona Dashboard

Wij hebben ook een kaart van Noord Holland

Alle Plaatsen Gemeente Haarlem

Laatste cijfers COVID-19 aantal besmettingen:

Onderstaand vind u meerdere statistieken over corona virus gemeld door het GGD. Deze zijn gevisualiseerd in grafieken die van dag op dag de aantallen tonen. Enkele gevallen worden pas enkele dagen later gemeld aan de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) houd hier rekening mee. Dit wordt achteraf gecontroleerd, waardoor het kan zijn dat eerdere cijfers later worden gecorrigeerd.

Bij GGD gemelde besmettingen met corona

Deze visualisatie toont het aantal corona (covid-19) gevallen gemeld bij het GGD.

Grafiek aantal besmettingen Haarlem

Aantal besmettingen Haarlem grafiek Coronavirus Haarlem Covid-19 Cijfers
Het daadwerkelijke aantal besmettingen met covid-19 in Haarlem ligt hoger, aangezien niet wordt getest op het coronavirus.

Corona patiënten in het ziekenhuis

Deze grafiek toont het aantal coronavirus patiënten in het ziekenhuis.

Grafiek ziekenhuis opnames Haarlem

Ziekenhuis opnames Haarlem Corona cijfers rivm en GGD Haarlem
Het feitelijke aantal besmettingen met het coronavirus in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Haarlem in sommige gevallen niet op de hoogte wordt gesteld van een ziekenhuis opname wanner deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan corona (covid-19) per dag

Hieronderstaande visualisatie laat het aantal gemelde overleden coronavirus (covid-19) patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de coronavirus (covid-19) overledenen worden enkele dagen late pas gemeld. Hierdoor kan het zijn dat eerdere cijfers later worden aangepast.

grafiek aantal doden corona Haarlem
Het werkelijke aantal doden in Haarlem door coronavirus (covid-19) ligt hoger, doordat niet alle overledenen worden getest.

Leeftijd en geslacht van overledenen corona

Waarbij blauw staat voor overleden mannen en violet voor het aantal overleden vrouwen

Doden coronavirus (covid-19) geslacht en leeftijd
Houd er rekening mee dat daadwerkelijke cijfers kunnen afwijken, dit komt doordat niet alle overledenen getest worden op corona.

Coronavirus (covid-19) in Riool Haarlem

Het aantal gemeten corona (covid-19) deeltjes in Haarlem is 521. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten coronavirus (covid-19) deeltjes in Haarlem van één week te delen door het aantal water testen. De data is afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Haarlem, RWZI zuivert afvalwater en meet kwaliteit van het afvalwater in Haarlem.

Corona afvalwater Haarlem rivm
Klik op de blauwe link voor een kaart van Coronavirus cijfers en nieuws per land. Hierop vind u de wereldwijde corona (covid-19) cijfers

Vragen over coronavirus in Haarlem

Er zijn in Haarlem enorm veel vragen over het COVID-19 virus hieronder 3 veel gestelde vragen.

Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeten in in Haarlem

Vandaag zijn 12 positief getesten personen in Staphorst (27 mei). Op de corona-dashboard bekijk je realtime, hoeveel besmettingen er zijn met coronavirus in de regio Haarlem. Bekijk coronavirus kaart regio Haarlem

Hoe kan ik me voor een corona test aanmelden in Haarlem?

Voor coronatesten met klachten in Haarlem kun je gratis terecht bij covidteststraten van de GGD Haarlem. Testen voor je reis? Vanaf oktober 2021 bestaat bestaat reistesten via testenvoorjereis.nl niet meer, vind op PCR test Haarlem waar je de coronatest kunt kopen voor je reis in Haarlem.

Actuele maatregelen tegen COVID-19 in Haarlem

Aantal Coronavirus besmettingen in haarlem COVID 19

Bekijk rijksoverheid versoepelingen en specefieke regels zoals: coronamaatregelen 27 mei, regels na 1 juni, bioscopen coronavirus, corona auto personen. NatuurlijkHaarlem blijven de basisregels in Haarlem erg belangrijk tegen verspreiding van het virus:

  • Niezen en hoesten in de binnenzijde van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
  • Schud geen handen
  • Blijf zoveel mogelijk thuis en werk vanuit huis als dat kan
  • Ben je buiten? Behoud dan anderhalve meter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van andere mensen
  • Ben je ziek blijf ten alle tijden binnen!

Meer cijfers van corona in de buurt

Data Bronnen voor coronavirus

Gebruikte bronnen vind je op: https://data.rivm.nl/covid-19/Heeft u vragen? dan kunt u mailen naar info@corona-teller.nl

One Response

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie