Na genezing niet naar club of evenement

Zelfs als u van COVID-19 genezen bent en dus niet meer besmettelijk bent, kan het zijn dat u niet aan grote evenementen of clubs binnen kunt deelnemen. Vanaf 25 februari is een testbewijs nodig, en zo’n test kan na genezing nog een paar dagen positief zijn.

Omdat het wattenstaafje de laatste overgebleven virusdeeltjes kan opsporen, levert zo’n test toch een positief resultaat op. “De werkelijke grootte van die kans is onbekend“, geeft de RIVM-functionaris toe.

Bij binnenevenementen (zoals clubs) met meer dan 500 toeschouwers – die geen vaste zitplaats hebben – is vanaf 25 februari een negatief testbewijs vereist. Zowel gevaccineerde als niet-gevaccineerde personen moeten een testcertificaat hebben voordat zij naar binnen mogen. Dit kan worden verkregen na het afleggen van een antigeentest als onderdeel van de Testen voor Toegang-procedure.

Hoewel de kans klein is dat de resterende virusdeeltjes bij iemand die net hersteld is, tot een positief testresultaat leiden, is het in de nabije toekomst toch mogelijk. Meer dan 1,5 miljoen mensen hebben de afgelopen weken een positieve test op het virus gedaan en bij de meesten van hen zijn de virusdeeltjes nog aanwezig.

Op een persconferentie dinsdagavond erkende minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) dat een testresultaat enkele dagen positief kan blijven, maar dat dit bij antigeentests een veel minder groot probleem is dan bij PCR-tests. Hij benadrukte: “Dit zijn goede tests, ze worden gecontroleerd, en we gebruiken ze al heel lang.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie