Duitsland laat langzaam de coronamaatregelen los

Duitsland zal de corona-beperkingen geleidelijk versoepelen. Tijdens topoverleg met de premiers van de deelstaten op woensdag kondigde de Duitse bondskanselier Olaf Scholz aan dat de beperkingen op 20 maart zullen worden versoepeld als de situatie in de ziekenhuizen dat toelaat.

De centrale regering en de deelstaten hebben overeenstemming bereikt over een strategie om de beperkingen geleidelijk af te bouwen. Volgens de Duitse media zou het verbod op privébijeenkomsten van alleen personen die zijn ingeënt of van het coronavirus zijn hersteld, in eerste instantie worden opgeheven. De Duitsers hebben hun mondkapjes nog niet afgelegd. Voorlopig moeten ze die in bepaalde regio’s blijven dragen.

Horeca weer volledig open in Duitsland

Niet-gevaccineerde Duitsers kunnen vanaf 4 maart terugkeren naar restaurants en hotels, maar zij moeten een bewijs van een negatieve coronavirustest kunnen overleggen. Clubs en discotheken zullen hun deuren weer kunnen openen, maar alleen als bij de ingang een 2G-beleid van kracht is. Onder deze omstandigheden zijn ook grote evenementen mogelijk, hoewel er nog steeds een maximumcapaciteit is.

Volgens de Duitse media zullen alle “aanvullende beschermingsmaatregelen” op 20 maart worden opgeheven. Dit betekent dat er geen beperkingen meer zullen zijn op contact en toegang. Voorlopig zal het dragen van een mondmasker verplicht zijn.

Volgens Scholz is de coronapandemie nog niet voorbij. Nieuwe coronavirusstammen, zei hij, kunnen zich ontwikkelen. Bovendien kan de toestand gedurende de herfst en winter verslechteren. De bondskanselier had daarentegen een boodschap van hoop. Hij verklaarde dat er behoefte is aan verandering na “twee moeilijke jaren.” “En het begint erop te lijken dat we nu een kans hebben,” merkte hij op.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie