De Achterhoek mogelijk in een lockdown, is dit verstandig en hoe wordt dit geregeld?

Een regionale lockdown voor de Achterhoek is op dit moment niet ondenkbaar. Dit heeft voor een groot gedeelte te maken met de verschillende corona besmettingen in deze regio. Op dit moment loopt het aantal besmettingen met het coronavirus ontzettend snel op. Dit heeft dus mogelijk vervelende gevolgen voor de bewoners van de Achterhoek. Volgens de burgemeester van Doetinchem Mark Boumans, is het niet onlogisch om over strengere regionale maatregelen na te denken.

Economische aspecten van een lockdown

Op dit moment is er geen landelijke lockdown afgekondigd. Dit heeft verschillende oorzaken. Volgens de meeste experts zorgt een landelijke lockdown namelijk voor te veel economische schade. Echter, hoe zit dit nou eigenlijk als er regionale maatregelen afgekondigd worden? Helaas is dit nog niet helemaal bekend. Toch verwacht Mark Boumans dat de kans op economische schade ontzettend groot is. Hierdoor willen de meeste burgemeesters deze maatregelen liever niet afkondigen.  

lockdown

De probleemregio

Ook in de omgeving van Twente zijn steeds meer besmettingen. Helaas worden zij ook genoemd in de afweging rondom een regionale lockdown. De kans is groot dat deze maatregelen ook voor ontzettend veel maatschappelijke schade kan zorgen. De maatschappelijke schade die ontstaat na een regionale maatregelen komt voor het grootste gedeelte voort uit eenzaamheid. Gelukkig is een lockdown vooralsnog niet aan de orde, maar de kans bestaat dat een gedeelte van deze regio toch in een lockdown gaat.

Een goede oplossing

Om te voorkomen dat er strenge regionale maatregelen worden afgekondigd, is het van belang dat iedereen zich aan de standaard regels houdt. Wanneer iedereen ervoor zou kiezen om voldoende afstand te houden, gebruik te maken van handgel en zo veel mogelijk thuis blijft, is de kans op een regionale lockdown al vele malen kleiner. 

Aantal positieve tests blijft groeien

Helaas blijft het aantal positieve testen ongekend hard groeien. Het leek even de goede kant op te gaan met de cijfers in de Achterhoek. Toch is nog niet helemaal duidelijk hoe deze cijfers er in de toekomst uit gaan zien. Hierom houden de meeste burgemeester in de regio hun hart vast. Zij denken dat het aantal besmettingen op blijft lopen doordat er steeds meer werk- en familie contact is in de betreffende regio. 

Afstemmen met collega’s

Voordat er een regionale lockdown afgekondigd zou kunnen worden, is het belangrijk dat de burgemeesters onderling contact hebben. Hierdoor wordt de gehele situatie voor hen allemaal een stuk dragelijker. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie