Coronabonus voor zorgmedewerkers, twijfels over de hoogte

Het is op dit moment geen makkelijke tijd voor mensen die in de zorg werken. Dat komt natuurlijk doordat het coronavirus er voor zorgt dat de druk op de zorg ontzettend hoog is.

Bovendien is er de afgelopen jaren veel bezuinigd op de zorg waardoor er minder mensen werkzaam zijn in deze sector. In een crisis als deze wordt dan op een pijnlijke manier duidelijk wat voor effect deze versoepelingen hebben als het er op aankomt. Daarom is het van belang dat er in de toekomst op een andere manier met de zorgmedewerkers om wordt gegaan. Dat moet er voor zorgen dat er bij een eventuele nieuwe crisis meer ruimte is op de IC’s waardoor er meer rek zit in het zorgsysteem. 

corona zorgmedewerkers

Bonus voor de zorg

Er is na het begin van de coronacrisis een eenmalige bonus voor de zorgmedewerkers geweest. Het ging hierbij om 1000 euro die alle zorgmedewerkers in Nederland kregen. Dit konden zij zien als een bonus voor hun harde werk tijdens de coronacrisis. 

Nu, maanden later is het nog steeds zo dat de druk op de zorg ontzettend hoog is. De ziekenhuizen liggen op dit moment zo vol dat reguliere operaties moeten worden uitgesteld. Daarom is het natuurlijk van belang dat mensen zich goed aan de maatregelen houden, maar voor zorgmedewerkers is het een stuk zwaarder. Dat komt doordat zij zich niet alleen aan de maatregelen hoeven te houden, maar ook de zorg moeten dragen voor de patiënten die besmet zijn met het coronavirus. 

Nieuwe zorgbonus

Op dit moment is Tamara van Ark, minister van Medische Zorg, bezig om een nieuwe bonus voor zorgmedewerkers te realiseren. Er is alleen nog niet helemaal duidelijk hoe hoog en voor wie deze ‘coronabonus’ precies bedoeld is. Het is namelijk niet automatisch zo dat iedereen die in de zorg actief is hier recht op heeft. Volgens de minister is het op dit moment denkbaar dat alle medewerkers die veel in aanraking zijn gekomen met coronapatiënten een bonus van 500 euro krijgen. Een andere mogelijkheid is dat alle zorgmedewerkers een lagere bonus krijgen. Hierbij zou het niet alleen gaan om mensen die in aanraking zijn gekomen met coronapatiënten, maar om iedereen die in de zorgsector werkt. 

corona321

Twijfels over de zorgbonus

Het is op dit moment dus nog niet duidelijk hoe hoog de coronabonus voor zorgmedewerkers zal zijn. De kans is dus aanwezig dat het zal gaan om een bonus van 500 euro netto voor alle zorgmedewerkers die veel in contact zijn gekomen met mensen die besmet zijn met het coronavirus. Een andere optie is de mogelijkheid dat alle zorgmedewerkers een bonus krijgen die minder hoog is. Het lijkt er op dat het hierbij zou gaan om een bonus die ongeveer tussen de 200 en 240 euro per persoon ligt. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie