Minder coronamaatregelen goed idee volgens burgemeesters

Er zijn de laatste dagen verschillende berichten in het nieuws geweest die gingen over eventuele versoepelingen van de coronamaatregelen. Dit begon allemaal met het verzoek van een aantal burgemeesters van grote Nederlandse steden om de terrassen weer open te gooien. Het klinkt voor sommige mensen erg raar dat burgemeesters verzoeken om de maatregelen te versoepelen. De reden dat zij dit doen is het feit dat zij vinden dat het openen van de terrassen op een verantwoorde manier kan terwijl mensen ook als zij niet naar het terras kunnen gewoon buiten gaan genieten van het weer. Dit zorgt overal in Nederland voor overvolle parken wanneer het weer goed is. 

corona maatregelen

Volle parken

Het beeld van overvolle parken waar alle coronamaatregelen aan de laars worden gelapt hebben we al meerdere keren gezien gedurende de coronacrisis. Dat komt natuurlijk doordat mensen die van het weer willen genieten niet echt een andere optie hebben dan naar het park gaan. Daarom is het voor hen een logische keuze om in een park te gaan zitten. Het Vondelpark in Amsterdam spant de kroon. Dit park zit tot nu toe iedere dag dat het mooi weer is helemaal vol met mensen die veel te dicht op elkaar zitten. De burgemeesters die de oproep doen en ondersteunen pleiten voor het openen van de terrassen aangezien mensen hier op een verantwoorde manier van het weer kunnen genieten. 

De terrassen op een veilige manier openen

De burgemeesters van Amsterdam, Rotterdam, Den haag en Utrecht pleiten voor het openen van de terrassen omdat zij geloven dat dit een beter effect zou hebben op het aantal nieuwe besmettingen dan mensen die massaal naar het park gaan. De ondernemers die verantwoordelijk zijn voor de terrassen moeten er dan voor zorgen dat de maatregelen worden gehandhaaft en als dit niet gebeurt zullen zij waarschijnlijk een boete krijgen. Dit zorgt er voor dat mensen die van het weer willen genieten gewoon naar het terras kunnen waar zij gewoon op voldoende afstand van elkaar zitten. 

corona quarantaine

Dichtbevolkte gebieden

Vooral in de randstad is Nederland erg dichtbevolkt. Daarom hebben de inwoners van de grote steden hun bewegingsruimte nodig. Er wonen daar simpelweg te veel mensen op een te kleine ruimte om hen niet de mogelijkheid te geven om op een terras of andere buitenruimte te zitten. De burgemeesters vinden dat het tijd is om de terrassen op een verantwoorde manier te openen. Zondag meldde het kabinet dat er in ieder geval geen versoepelingen zullen komen tot 28 april. Daarvoor zijn er nog te veel nieuwe besmettingen met het coronavirus en liggen er nog te veel coronapatiënten in de ziekenhuizen.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie