corona mondkapje

De avondklok is een maatregel tegen het coronavirus die de meeste mensen het liefst zouden zien verdwijnen. Toch blijkt uit recent onderzoek dat er onder de Nederlandse bevolking een groot draagvlak is voor het verlengen van de avondklok. Dit onderzoek werd gedaan door het RIVM. Het RIVM heeft onderzoek gedaan naar het draagvlak voor de coronamaatregelen onder de Nederlandse bevolking. Uit dit onderzoek is gebleken dat het grootste deel van de inwoners van ons land achter de avondklok staat. 

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Onderzoek van het RIVM

corona

Het RIVM heeft onderzoek gedaan naar het draagvlak voor de coronamaatregelen die er op dit moment zijn. In dit onderzoek werd ook gekeken naar hoe goed Nederlanders zich aan de coronamaatregelen houden. Het is van belang om dit te weten aangezien je hier rekening mee kunt houden bij het bepalen van de effectiviteit van bepaalde maatregelen. Wanneer je bijvoorbeeld onderzoek doet naar de verspreiding van het coronavirus sinds het invoeren van een bepaalde maatregel, is het van belang om te weten hoe goed deze maatregel wordt nageleefd. 

Effect van de maatregelen tegen het coronavirus

De maatregelen die er op dit moment zijn om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn best heftig voor de mensen in Nederland. Daarom is het goed dat er wordt gekeken naar hoe goed deze maatregelen eigenlijk werken om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Je kunt dit onder andere zien aan de hoeveelheid mensen die zich niet aan de regels houden. Uit het recente onderzoek is gebleken dat er steeds meer mensen zijn die zich niet aan het maximaal aantal bezoekers houden. Toen je nog twee gasten per huishouden mocht ontvangen hielden 9 op de 10 mensen zich aan deze regel. Nu is dat gedaald naar 8 op de 10.

Avondklok verlengd

Het kabinet heeft aangekondigd dat de avondklok zal worden verlengd tot 2 maart. Dit is voor veel mensen vervelend nieuws aangezien zij hoop hadden dat de avondklok binnenkort voorbij was. Daarom is de verlenging van de avondklok een tegenslag voor veel mensen. Uit onderzoek is gebleken dat Nederlanders zich over het algemeen goed aan de avondklok houden. Uit onderzoek is gebleken dat circa 94 procent van de Nederlanders de regels rondom de avondklok goed naleven. Tussen verschillende leeftijdsgroepen zit echter een groot verschil in hoe goed deze regels worden nageleefd. 

Corona-teller.nl
corona avondklokkk

Jongeren houden zich het minst goed aan de avondklok

De avondklok moet er voor zorgen dat verdere verspreiding van het coronavirus kan worden voorkomen. Het onderzoek van het RIVM wijst uit dat Nederlanders zich over het algemeen goed aan de avondklok houden. Wel zit er een groot verschil tussen jongeren en andere leeftijdsgroepen. Jongeren van tussen de 16 en 24 jaar houden zich gemiddeld het minst goed aan de avondklok. 4 op de 10 jongeren geeft aan zich niet altijd aan de spertijd te houden. Dat terwijl bij de groep onderzochte 55-plussers 9 op de 10 mensen zich aan de regels houdt.

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝
Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten