Geen QR-code meer in Denemarken, Maatregelen worden afgeschaft

Vanaf vandaag geen maatregelen meer in Denemarken. Ondanks de aanzienlijke hoeveelheid besmetting heeft de regering besloten de mondmaskerverplichting en het ‘Corona Safe Ticket’ ofwel coronatoegangsbewijs op 1 februari in te trekken.

Ook nachtclubs en grootschalige evenementen kunnen hun deuren weer openen zonder enige beperkingen. Terwijl in Nederland, de QR-code vanaf 1 Februari verloopt als je geen boosterprik haalt.

Corona niet langer een gevaar voor de samenleving

De coronaversoepelingen in Denemarken zijn besloten doordat de coronapandemie door de autoriteiten niet langer als een “gevaar voor de samenleving” wordt beschouwd. Als gevolg van deze classificatie kon de Deense regering verregaande maatregelen nemen.

QR-code nog wel verplicht voor reizigers

Voorlopig moeten reizigers die Denemarken willen binnenkomen, een vaccinatiebewijs kunnen overleggen. Ook ziekenhuizen en verzorgingsinstellingen moeten bezoekers blijven verplichten een mondmasker te dragen en gebruik te maken van het Covid Safe Ticket ofwel de internationale QR-code.

Deze donderdag verklaarde premier Mette Frederiksen: “We hebben het einde van de kritieke fase bereikt.” “Denemarken gaat op 1 februari weer open voor het publiek. We staan te popelen om de schaduw van het coronavirus te verlaten en ‘vaarwel’ te zeggen tegen de beperkingen en ‘welkom’ tegen het leven dat we voorheen kenden.”

In Denemarken minder besmettingen dan in Nederland

De versoepeling van de beperkingen komt op een moment dat Denemarken elke dag tussen 33.000 en 47.000 nieuwe besmettingen registreert, een cijfer dat veel hoger ligt dan eerder werd geregistreerd, als gevolg van het hoge omikron-infectiecijfer. De ziekenhuizen daarentegen worden niet overbelast door het hoge infectiecijfer. Dit wordt toegeschreven aan de hoge immunisatiegraad van het Noordse land.

Denemarken was al in september gestopt met veel coronamaatregelen, maar moest ze geleidelijk weer invoeren naarmate het aantal besmettingen toenam.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie