Het coronavirus laait extreem op in 25 veiligheidsregio’s van Nederland. Hoe is het virus te stoppen?

De afgelopen weken zijn er steeds meer mensen besmet geraakt met het coronavirus. Het aantal besmettingen neemt steeds verder toe. Daarnaast wijzen allerlei verschillende onderzoeken uit dat de kans klein is dat het virus snel verslagen is. Om het virus te kunnen verslaan zijn er strengere maatregelen nodig. Echter, de kans is groot dat er vanavond strengere maatregelen aan gaan komen. Om ervoor te zorgen dat deze maatregelen niet te veel effect hebben op de economie, is de kans klein dat er een definitieve lockdown plaats gaat vinden.

Wat zijn de 25 veiligheid regio’s?

veiligheids regios kaart nederland coronavirus

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Burgemeesters besmet met het coronavirus

Naast dat de president van de Verenigde staten besmet zijn, zijn er ook een aantal burgemeesters besmet met het vervelende coronavirus. Zo is de burgermeester van Rotterdam besmet geraakt met het coronavirus. Dit terwijl burgemeester Aboutaleb nog regelmatig heeft aangesloten bij verschillende talkshows. Om er voor te zorgen dat hij geen andere mensen besmet, gaat de burgemeester net als alle andere tijdelijk in een quarantaine. Echter, de kans is groot dat dit niet de laatste burgemeester geweest is die besmet is geraakt met het vervelende coronavirus. Dit houdt in dat niemand immuun is voor het virus, zelfs niet als je een burgemeester bent. 

corona

Het gevaar van coronafeesten

Ondanks dat het aantal besmettingen in veel verschillende regio’s nog steeds ontzettend hard stijgt, blijven nog steeds erg veel mensen feesten. Het zijn voornamelijk de jongere mensen die regelmatig een feest geven. Echter, om ervoor te zorgen dat de feesten niet meer gehouden kunnen worden, zijn een aantal experts van mening dat een avondklok een goede optie is. Toch vinden veel andere mensen dit geen goed idee omdat het een beperking van de vrijheid in Nederland is. 

Wat gebeurt er als er geen trendbreuk komt?

Volgens expert Kuipers, is de kans groot dat er met de huidige maatregelen geen trendbreuk aan komen. Toch vindt hij het ontzettend belangrijk dat de huidige trend gebroken gaat worden. Mocht de huidige trend doorzetten tot eind november, dan is de kans aanwezig dat er aan het einde van november 75% minder reguliere zorg verleend kan worden. Dit zou natuurlijk een nachtmerrie zijn voor alle Nederlanders. Het is dan ook van belang dat er meer rekening gehouden gaat worden met de zwakkere mensen in de gezondheid. 

corona

Het virus stoppen door een lockdown

Een aantal experts, zoals Gommers, zijn van mening dat een lockdown een goede optie is. Echter, helaas is dit onmogelijk volgens een aantal economen. Wanneer er een volgende lockdown op zal treden, is de economische schade niet meer te overzien. Op dit moment is de economische schade al enorm, en in de toekomst zal deze alleen nog maar erger worden als er een tweede lockdown komt.  

Bekijk ook eens de besmettingen op Kaart van Nederland per gemeente!

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie